Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 Es presenta la marca Peix Blau Tarragona

Es presenta la marca Peix Blau Tarragona

Es presenta la marca Peix Blau Tarragona

La iniciativa de l'Organtizació de Productors Pesquers de Peix Blau agrupa deu embarcacions de Tarragona, Cambrils i l'Ametlla de Mar
01/12/2023

Aquest migdia el Mercat Central de Tarragona ha estat l’escenari de la presentació de la marca Peix Blau Tarragona, de l’OPP’92. L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela Casanovas; el president de l'Associació Peix Blau CATSUD-Tarragona, OPP'92, Oscar Rillo, així com representants d’institucions vinculades al sector pesquer i del territori. 

Montse Adan ha destacat que “el peix blau és un producte d’alt valor gastronòmic i que forma part de la identitat i de la nostra essència com a ciutat marinera Mediterrània. És un orgull poder acollir als Mercats de Tarragona la presentació de la marca Peix Blau Tarragona que és el resultat de la unió d’esforços per a posar en valor aquest producte”. Tanmateix, Montse Adan ha afegit que “els mercats municipals i el sector pesquer són dos sectors que van de la mà”. 

L’Organització de Productors Pesquers de Peix Blau CATSUD-Tarragona agrupa 10 embarcacions adherides dels ports de Tarragona, Cambrils i l'Ametlla de Mar. L’OPP’92 neix per a esdevenir un interlocutor i per poder tenir veu davant de les institucions europees. I també per garantir la renda dels productors del sector, la pesca sostenible i l’estabilitat dels mercats. 

La marca pròpia Peix Blau Tarragona té com a objectiu consolidar-se com a referent de qualitat en l’àmbit internacional per la seva proximitat amb el producte i per l’hàbitat del peix blau. 

Organització de Productors Pesquers

Una OPP és una organització de productors pesquers que té l’objectiu de posar en valor el producte i la feina de pescadors i pescadores. Tanmateix, exerceixen un paper fonamental en la millora de la transparència de la cadena de valor i la traçabilitat del producte des de la captura fins al consumidor final. 

La constitució de l’OPP, de manera compatible i complementària a les Confraries de Pescadors, permet al sector pesquer el desenvolupament d’iniciatives de millora de la comercialització dels productes pesquers i contribueix a millorar la viabilitat i competitivitat del sector.

Més informació al web https://peixblautarragona.cat/.

Segells de reconeixement d'administració oberta