Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 Tarragona rep 1,2 milions d'euros dels Fons Next Generation per a la digitalització comercial

Tarragona rep 1,2 milions d'euros dels Fons Next Generation per a la digitalització comercial

Tarragona rep 1,2 milions d'euros dels Fons Next Generation per a la digitalització comercial

Les accions s’emmarquen en tres eixos d’actuació i la previsió és que s’implementin al llarg de l’any 2023 i finalitzin abans del mes de juny de 2024
Tarragona rep 1,2 milions d'euros dels Fons Next Generation per a la digitalització comercial Foto: David Oliete.
23/01/2023

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el president de l’empresa de Mercats de Tarragona i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, acompanyats pel gerent de l’empresa de Mercats, Daniel Milà, i la directora dels mercats públics, Mònica Garcia, han presentat avui al Mercat Central el projecte Tarragona, Centre Comercial Obert. Projecte de transformació i digitalització comercial en un nou espai urbà comercial ampliat de Tarragona, el qual ha rebut la concessió definitiva d’un fons Next GenerationEU en el marc de les ajudes a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals de comercialització del Pla de Recuperació i Resiliència.

La inversió del projecte, liderat per l’empresa pública de Mercats de Tarragona, està valorat amb un total d’1.498.948 euros i ha obtingut una subvenció de 1.199.158,40 euros, el que representa el 80 % de l’import global.

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha subratllat que “aquest projecte és important perquè significa posar en valor el comerç de proximitat de la ciutat. Tots sabem les dificultats que pateix, sobretot per la compra on line, per tant, ens hem d’actualitzar en noves maneres de treballar i això és el que pretén aquest Next Generation i ho fem des del Mercat Central, com el gran element de cohesió i dinamitzador d’aquesta zona”.

Per la seva part, el president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal, ha destacat que amb aquest projecte, el Mercat Central de Tarragona aconseguirà ser un gran eix vertebrador i comercial de la ciutat. Venim d’un context, el de la pandèmia, que va evidenciar la necessitat d’estar preparats per als reptes digitals. Paradistes i comerços van haver de fer grans esforços a contracorrent per adaptar-se a les necessitats que exigia aquell context. En definitiva, aquest Next Generation ens portarà a l’objectiu tan anhelat de la transformación digital del nostre comerç”.

24 accions de 3 eixos d’actuació

Les 24 accions que contempla el projecte es desglossen en tres grans eixos d’actuació. El primer és el de Millora tecnològica i transformació digital, el qual suma una inversió de 399.663,50 € i engloba nou accions concretes destinades a la implementació de solucions digitals per una millora en les infraestructures tecnològiques als mercats municipals.

El segon eix és el d’Acompanyament en la digitalització i modernització comercial, que presenta 10 actuacions amb l’objectiu de formar, assessorar i acompanyar paradistes, marxants i comerciants en el camí cap a la transformació digital. La inversió prevista d’aquest segon eix és de 484.605,50 €.

Per últim, el tercer i darrer eix del projecte està focalitzat en la Sostenibilitat i eficiència energètica. Amb un import de 457.380,50 €, entre les quatre accions previstes destaca sobretot la millora de l’eficiència energètica del Mercat de Torreforta. També preveu programes de foment de l’economia circular i de productes de proximitat i la instal·lació de punts d’entrega refrigerats i intel·ligents al Mercat Central.

A banda de totes les actuacions emmarcades en aquests tres eixos, el projecte preveu una acció inicial prèvia i imprescindible de constitució d’una oficina tècnica d’implementació del procés global de digitalització, el qual suma un import de 157.300,00 €.

La previsió és que totes les accions plantejades en el projecte s’implementin al llarg de l’any 2023 i finalitzin abans del mes de juny de 2024.

Per a més informació, consulteu el document 'Tarragona, Centre Comercial Obert' (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta