Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2023 Una vintena de carros desfilaran per la ciutat aquest diumenge amb motiu de la celebració dels Tres Tombs

Una vintena de carros desfilaran per la ciutat aquest diumenge amb motiu de la celebració dels Tres Tombs

Una vintena de carros desfilaran per la ciutat aquest diumenge amb motiu de la celebració dels Tres Tombs

El Mercat Central compta un any més amb l’exposició d’un carro d’època a l’interior del recinte
Una vintena de carros desfilaran per la ciutat aquest diumenge amb motiu de la celebració dels Tres Tombs Foto: David Oliete.
14/03/2023

La celebració dels tradicionals Tres Tombs, organitzats pel Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’empresa de Mercats, tindrà lloc a la ciutat aquest diumenge 19 de març. La tradicional desfilada comptarà amb una vintena de carros i uns 60 cavalls procedents de tot Catalunya i donarà el tret de sortida diumenge a les 11.30 h des del carrer Francesc Bastos, passant per Ramon i Cajal fins arribar a la Rambla Nova i el monument de Roger de Llúria, on es duran a terme els habituals tres tombs.

Un any més, el Mercat Central s’implica en la iniciativa i compta dins el seu recinte des de fa dies amb un dels carros que tradicionalment s’utilitzaven per abastir d’aliments a la ciutat. En aquesta ocasió es tracta del carro de les verdures, cedit per Jordi Rovira i decorat per la parada Fruites i Verdures Manoli del mercat. El carro es pot contemplar al vestíbul principal del mercat en horari d’obertura del recinte, de dilluns a dissabte de 8.30 a 21 h.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament, Dídac Nadal, ha destacat el caràcter tradicional dels Tres Tombs i ha afegit: “moltes gràcies al Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre per exhibir, un any més, un dels magnífics carros tradicionals al Mercat Central. Després de set-cents anys d’existència documentada, el Gremi conserva la seva fortalesa com a entitat que vetlla per mantenir i divulgar la nostra cultura més tradicional". 

Segells de reconeixement d'administració oberta