Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2024 A licitació el projecte de rehabilitació de la façana del Mercat de Torreforta

A licitació el projecte de rehabilitació de la façana del Mercat de Torreforta

A licitació el projecte de rehabilitació de la façana del Mercat de Torreforta

També es licita la reforma del local de la planta -1 del Mercat Central
11/06/2024

Mercats de Tarragona ha tret a licitació les obres de rehabilitació de les façanes i cobertes del Mercat Municipal de Torreforta i la millora de l’eficiència energètica de l’equipament per un valor estimat de 298.922,66 € + IVA, i un termini d’execució de quatre mesos.

Aquests treballs preveuen l’aplicació d’un revestiment a la façana amb aïllament tèrmic, la renovació de la coberta i de la fusteria exterior del primer pis de l’edifici, que ha de permetre millorar l’eficiència energètica de l’equipament. El termini de presentació d’ofertes finalitza el pròxim 1 de juliol.

La presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha destacat la millora que aportarà aquest projecte al Mercat de Torreforta, “és un epicentre social i comercial i des de l’empresa de Mercats continuem treballant per fomentar la seva dinamització i funcionament. El Mercat de Torreforta fa 42 anys que està al servei dels veïns i veïnes, i amb aquest projecte de rehabilitació de la façana i millora de l’eficiència energètica volem millorar l’espai públic i que es posicioni com un referent en la sostenibilitat”.

D’altra banda, també ha sortit a licitació el projecte de reforma del local de la planta -1 del Mercat Central per acollir el Tarragona Shopping and Markets Experience. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 179.543,65 € + IVA i permetrà la creació del Tarragona Shopping and Markets Experience, que pretén esdevenir un laboratori comercial amb dos espais molt definits. D’una banda, l’espai formador, amb aules per fer reunions, conferències, formacions i cursos, entre d’altres. De l’altra, l’espai inspirador que mostrarà les darreres tecnologies que han de permetre digitalitzar i empoderar el petit comerç i paradistes dels Mercats de Tarragona. El termini de presentació d’ofertes també finalitza l’1 de juliol.

Montse Adan ha valorat positivament el que suposarà aquest nou espai, el qual “consolidarà el Mercat Central com a eix vertebrador de l’empoderament digital al petit comerç de Tarragona i els paradistes dels Mercats. Estem segurs que Tarragona Shopping and Markets Experience impactarà molt positivament".

‘Tarragona Centre Comercial Obert’
Les dues licitacions formen part del projecte “Tarragona Centre Comercial Obert” de l’Ajuntament de Tarragona, gestionat per l’empresa de Mercats de Tarragona, que va rebre una subvenció dels fons Next Generation de 1’2 milions d’euros, de la línia Mercats Sostenibles destinada a l’execució de mesures de millora en la modernització i digitalització de mercats municipals, àrees comercials, mercats de venda no sedentària i canals curts de comercialització.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta