Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2024 Alumnat de l'IES Vidal i Barraquer comença un estudi sobre el comerç tarragoní

Alumnat de l'IES Vidal i Barraquer comença un estudi sobre el comerç tarragoní

Alumnat de l'IES Vidal i Barraquer comença un estudi sobre el comerç tarragoní

L’anàlisi, amb la qual es vol actualitzar la base de dades d’establiments, s’emmarca en un conveni entre l’institut i el Departament de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona
11/03/2024

Aquest dilluns 11 de març, l’alumnat del mòdul d’Investigació Comercial, que imparteix la professora Belén Riola a l’IES Vidal i Barraquer, ha iniciat un estudi de camp sobre el comerç local a partir del qual es vol actualitzar la base de dades d’establiments de Tarragona, en el marc del conveni signat entre l’institut i el Departament de Comerç de l’Ajuntament.

L’anàlisi sobre el sector comercial tarragoní es farà durant quatre dilluns de març i abril; concretament l’11 i el 18 de març, i el 8 i el 15 d’abril, amb un descans per Setmana Santa. L’alumnat forma part íntegrament del mòdul que s’imparteix en el primer curs del cicle formatiu de grau superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials, a l’IES Vidal i Barraquer.

La consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha acompanyat l’alumnat en la primera sortida i ha destacat “la importància del conveni per crear sinergies entre el món acadèmic i el comercial que beneficiïn i aportin vitalitat i coneixement a totes les parts”.

Treball per dinamitzar el Mercat de Torreforta

La col·laboració entre la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Francesc Vidal i Barraquer es va iniciar el 2016, amb la signatura de conveni de cooperació entre ambdues institucions que inclou pràctiques i treballs perquè l’alumnat conegui el sector comercial i el món laboral. 

En el marc d’aquest conveni, el passat dimecres 6 de març l’alumnat del mateix mòdul d’Investigació Comercial va presentar el treball final sobre l’elaboració d’un estudi per proposar mesures de dinamització i reactivació del Mercat de Torreforta, en un acte al mateix institut que va comptar amb l’assistència de la consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, i la directora de Mercats de Tarragona, Mònica Garcia.

El treball parteix de la voluntat per part de l’empresa de Mercats i de la conselleria de Comerç de revitalitzar el mercat de Torreforta i convertir-lo en un eix dinamitzador de la vida social, cultural i comercial del barri de Ponent.

Segells de reconeixement d'administració oberta