Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2024 El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte
El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït Txàber Allué, El Cocinero Fiel. Foto: David Oliete.
02/07/2024

El Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00h, quan el cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha manifestat: “que Tarragona pugui comptar amb una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional. Estem encantats d’impulsar aquesta iniciativa de la mà del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada per tal promocionar, tastar al mateix mercat i posar en valor aquest producte tan saludable i important en la nostra dieta mediterrània”.

Catorze opcions diferents

Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.

La campanya s’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans/es de Tarragona com a turistes. El tret de sortida serà aquest divendres 5 de juliol a les 12.00h.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta