Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2024 La Fira d’Abril torna a Bonavista del 30 d’abril al 5 de maig

La Fira d’Abril torna a Bonavista del 30 d’abril al 5 de maig

La Fira d’Abril torna a Bonavista del 30 d’abril al 5 de maig

En aquesta edició se celebra el 30è aniversari de la Fira, s’instal·laran un total de dotze casetes en una superfície de 13.000 m2
11/04/2024

Aquest matí l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i la presidenta de Mercats i consellera de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, acompanyats per la regidora del barri de Bonavista, Sonia Orts, han presentat en roda de premsa l’edició 2024 de la Fira d’Abril a la ciutat, que se celebrarà del 30 d’abril al 5 de maig i s’ubicarà a l’aparcament asfaltat inferior del Mercadet de Bonavista.

Seran dotze casetes ubicades en un recinte de 13.000 m2, amb un passadís central on s’ubicarà un escenari cobert en el qual cada nit tindrà lloc una actuació musical diferent amb artistes, la majoria són del territori. 

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha manifestat que “recuperem la Fira d’Abril a la ciutat quatre anys després, i la volem posicionar com una de les més importants de Catalunya. A banda de tota la programació i activitats que s’hi desenvolupen, la Fira dinamitza Bonavista, el comerç de l’entorn i és pol d’atracció de visitants”. Rubén Viñuales també ha comentat que “enguany recuperem la Fira d’Abril a la ciutat i celebrem el 30è aniversari”, i ha avançat una de les novetats d’aquesta edició en la Fira d’atraccions, la instal·lació d’una atracció estrella, una nòria de 33 metres d’alçada “un atractiu que fa molts anys que no veiem a la província”.

Al seu torn, la presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha explicat que “enguany des de Mercats assumirem la producció i organització que hi haurà durant els dies de la Fira. A banda, les entitats aniran acompanyades d’un servei de restauració a les seves casetes, i una programació musical interna. Tanmateix, ha afegit que “la Fira d’Abril torna a Tarragona per quedar-se. Estem convençuts que serà un èxit”.

Sis entitats participants

Resistencia Bandera Negra, Club Cultural Bonavista, Casa Andalucía de Tarragona y província, AAVV Progresista de Torreforta i AAVV Campclar zona esportiva, Associació de Veïns de Bonavista i Associació Cultural Art i Flamenc són les sis entitats que  participaran en la Fira d’Abril a les casetes.


L’horari de la Fira d'Abril
● Dimarts 30 abril, de 18 a 03 h.
● Dimecres 1 de maig, d’11 a 14. 30 h i de 18 a 00 h.
● Dijous 2 de maig, de 18 a 00 h.
● Divendres 3 de maig, de 18 a 03 h.
● Dissabte 4 de maig, de 18 a 03 h.
● Diumenge 5 de maig, d’11 a 14.30 h i de 18 a 00 h.

Tots els dies, a partir de les 18 h de la tarda, se cedirà l’espai de l’escenari cobert central a escoles de dansa i associacions que hi vulguin actuar. Aquestes actuacions seran prèvies als espectacles musicals de diferents artistes que cada nit s’hi oferiran. Per poder participar-hi han d’adreçar la petició a través d’un correu electrònic a dinamitzacio@mercatsdetarragona.cat, abans del pròxim dijous 18 d’abril.

 

Altres activitats de la programació de la Fira d’Abril 
Enguany també es recupera l’espectacle de Doma de cavalls, el diumenge 5 de maig.

En el marc de la programació també s’organitzarà una activitat a xarxes socials de Mercats de Tarragona perquè les persones visitants puguin votar la millor caseta decorada. El premi per a la caseta guanyadora serà un pastís d’aniversari de la Pastisseria Velvet, que ha fet expressament, amb motiu del 30è aniversari de la Fira.


L’horari de la Fira d’atraccions
Pel que fa a la Fira d’atraccions 50 atraccions s’instal·laran deu dies, des del 26 d’abril fins al 5 de maig, de la mà del Gremi d’Atraccions de Fires de Catalunya (GREFIC), convidat per l’Associació de Veïns de Bonavista. 

L’horari serà des de les 17 h fins a les 00 h, excepte els divendres, dissabtes i el 30 d’abril que la Fira d’atraccions estarà oberta fins a la 1 h. El dijous 2 de maig, el Gremi d’Atraccions de Fires de Catalunya (GREFIC) oferirà una promoció de 2x1 en les atraccions de la Fira d’Abril.

 

Cartell de l’edició 2024 
Carmen Romeu és l’autora del cartell d’aquesta edició amb una imatge que representa la fusió entre la cultura catalana i l’andalusa, amb una flamenca a cavall amb la imatge del Balcó del Mediterrani i el mar de fons. 

La Fira d’Abril està organitzada enguany per l’empresa de Mercats a instàncies de l’Ajuntament de Tarragona i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. 

Més informació a: mercatsdetarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta