Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2024 Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix
Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central Presentació de la campanya. Foto: David Oliete
05/07/2024

Avui ha començat al Mercat Central de Tarragona la campanya “Tu compres, nosaltres cuinem!” de promoció del peix fresc de proximitat, la qual pretén donar la possibilitat a ciutadans i turistes de degustar al mateix mercat fins a catorze varietats de peix diferents. La iniciativa estarà activa els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00h, quan el cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Les degustacions es podran consumir a l’interior del mateix mercat.

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya. S’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans/es de Tarragona com a turistes.

L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta dels Mercats de Tarragona i Consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; el president del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP), Francisco Gil; la gerent del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP), Claudia Masdeu; el cap de Servei de Coordinació i Gestió territorial dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Jaume Boada; i del responsable de Pesca Marítima de Tarragona dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Anton Ballvé.

La presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha subratllat que ”Tarragona pugui comptar amb una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional. Estem encantats d’impulsar aquesta iniciativa de la mà del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada per tal promocionar, tastar al mateix mercat i posar en valor aquest producte tan saludable i important en la nostra dieta mediterrània”.

Cuina de catorze varietats durant vuit dies

Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.

Així doncs, la campanya “Tu compres, nosaltres cuinem!” estarà activa els dies 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 i 27 de juliol.

Segells de reconeixement d'administració oberta