Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2025 El primer Tarragona Marida tanca amb 6.300 degustacions de vi, 2.200 tastos gastronòmics i 29 activitats

El primer Tarragona Marida tanca amb 6.300 degustacions de vi, 2.200 tastos gastronòmics i 29 activitats

El primer Tarragona Marida tanca amb 6.300 degustacions de vi, 2.200 tastos gastronòmics i 29 activitats

39 protagonistes han participat a les demostracions de cuina en directe, els pòdcasts divulgatius, les sessions musicals i els espectacles familiars
El primer Tarragona Marida tanca amb 6.300 degustacions de vi, 2.200 tastos gastronòmics i 29 activitats Moment de la fira Tarragona Marida.
17/11/2025

La primera edició de la Fira Tarragona Marida, celebrada aquest cap de setmana al Passeig de les Palmeres i al darrer tram de la Rambla Nova, ha omplert la ciutat d’activitats gastronòmiques i familiars maridades amb el vi de les Denominacions d’Origen de la província.

Durant els tres dies de la Fira s’han programat 29 activitats diferents per a tots els públics, en les quals hi han participat un total de 39 protagonistes, entre demostracions de cuina en directe, els pòdcasts divulgatius, les sessions musicals, presentació de llibre i els espectacles familiars. A més, s’han servit més de 6.300 degustacions de vi i uns 2.200 tastos gastronòmics de restauradors locals i paradistes del Mercat Central de Tarragona.

Tres escenaris i 39 protagonistes

L’escenari principal Dieta Mediterrània, ubicat al tram final de la Rambla Nova, es va omplir per gaudir de les demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs com Arnau París, Ada Parellada, Vicent Guimerà, Pep Moreno, aquests dos últims amb estrella Michelin, i del jove Albert Hernández, conegut popularment per la seva participació al programa televisiu MasterChef Junior 7.  

A més, els vuit pòdcasts divulgatius vinculats a les Denominacions d’Origen van aplegar un total de 26 protagonistes, els quals van oferir mirades diverses i enriquidores sobre àmbits molt diversos amb llaços amb el sector vinícola.

Pel que fa a l’escenari Mercats, Joan Reig, Guillem Estadella, The Marins Poppins i Dijeila van ser els encarregats d’acompanyar musicalment la Fira durant les tres jornades. Per últim, destacar que el públic familiar va omplir l’escenari UNESCO durant els espectacles de La Tresca i la Verdesca, Xip Xap i Cuentropia.

Tota aquesta graella d’activitats va ser complementada amb esmorzars de forquilla i dinars populars de restauradors locals, i de tastos gastronòmics de la mà dels paradistes del Mercat Central de Tarragona. La sortida de la 15a caminada solidària de La Muntanyeta, així com la presentació de la Guia dels vins brisats de Catalunya, de Marc Picanyol, han sumat també una vessant d’activitat física i literària a la Fira.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha volgut destacar que “estem molt satisfets de la rebuda que ha tingut la primera edició de la Fira. Malgrat la pluja de dissabte a la tarda, l’acollida ha estat molt bona i estem contents d’haver pogut oferir a la ciutat durant tres dies una proposta gastronòmica i vinícola de mirada tranversal de tot el territori, una aposta per entendre la gastronomia com a identitat del producte de proximitat”.

La Fira Tarragona Marida ha estat organitzada per Mercats de Tarragona en el marc del 25è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i el 15è aniversari de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Dieta Mediterrània i Tarragona Turisme; i amb la participació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), paradistes del Mercat Central i Denominacions d’Origen de la província de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta