• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2015 L'autor valencià Salvador Company s'endú el 25è premi Pin i Soler

L'autor valencià Salvador Company s'endú el 25è premi Pin i Soler

El mallorquí Gabriel de la S. T. Sampol guanya el 15è premi Vidal Alcover amb el projecte de traducció de “Peregrinação” de Fernão Mendes Pinto
L'autor valencià Salvador Company s'endú el 25è premi Pin i Soler Els guardonats dels Premis Literaris "Ciutat de Tarragona" 2015 als jardins del Teatre Metropol
09/05/2015

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014-2015, registrant un rècord de participació de 405 treballs presentats, com són 116 Pin i Soler, 305 de Tinet i 19 de Vidal Alcover; avui s'ha fet públic el veredicte després de la tasca del jurat que ha evidenciat l’alt nivell de moltes de les obres presentades.

Així doncs, el premi de novel·la que enguany arriba a la seva 25a edició, ha estat per a l’escriptor valencià Salvador CompanyGuanyador Pin i Soler 2015 que proposa amb, Sense fi, una història àgil i alhora sarcàstica, plena de sorpreses i ambientada en el país valencià que l’autor millor coneix. Company ha rebut diversos premis i reconeixements en l’àmbit de la narració curta i també té treballs en traducció i assaig. Pel que fa al Pin i Soler, el jurat també ha valorat molt positivament els treballs presentats i que han arribat fins a la darrera votació: Una mena de culpa i Quan plovia, quan nevava.

D’altra banda, de les 19 obres presentades per al premi Vidal Alcover de Traducció, finalment el jurat s’ha decantat pel treball del mallorquí Gabriel de la S.T. Sampol Premi Vidal Alcover 2015amb una de les grans obres de la literatura portuguesa com és Peregrinação de Fernão Mendes Pinto, del 1614. És una obra clàssica de referència, alhora plenament vigent des del punt de vista literari i documental per al públic lector d’avui en dia. Sampol és un reconegut traductor, poeta i crític literari mallorquí que té un destacat treball en la traducció del francès, l’alemany i el portugués; amb una avalada i brillant trajectòria en aquest àmbit.


Pel que fa al veredicte del 18è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 305 treballs presentats, la guanyadora ha estat Nela MirallesPremi Tinet 2015, de Vilassar de Dalt, amb el conte Els noms de les vaques. Es tracta d’una història que parla de la pèrdua de la candidesa d’una nena que creix i veu com les persones que estima s’apaguen, moren, són derrotades.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.

> Accés al palmarès dels Premis Literaris "Ciutat de Tarragona"

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal