Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2016 El retrat de l'escriptora Olga Xirinacs a la Sala de Tarragonins Il·lustres

El retrat de l'escriptora Olga Xirinacs a la Sala de Tarragonins Il·lustres

El retrat de l'escriptora Olga Xirinacs a la Sala de Tarragonins Il·lustres

El quadre és obra de l’artista tarragoní Joaquim Icart
27/09/2016


Aquesta tarda tindrà lloc l’acte de donació i lliurament del retrat a l’oli de l’escriptora Olga Xirinacs i Diaz, que passarà a formar part de la col·lecció de personatges de la Sala de Tarragonins Il·lustres del Palau Municipal.

Olga Xirinacs Díaz és una autora prolífica amb una formació artística que atorga a la seva producció literària una atmosfera sensible i misteriosa. Alguns dels seus textos han estat traduïts a diversos idiomes com l’anglès, alemany, rus i espanyol. Com a escriptora és versàtil i ha escrit poesia, novel·la, contes, assaig i articles de premsa. Amb la seves obres ha obtingut nombrosos premis i reconeixements de prestigi com el Sant Jordi, el premi Sant Joan, el Josep Pla, el Ciutat de Palma, el Ramon Llull o el Carles Riba, entre d'altres. L’any 1990 la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi. Olga Xirinacs i Mercè Rodoreda, són les dues úniques escriptores que han arribat a ser Mestres en gai Saber als Jocs Florals de Barcelona.

El retrat és obra de l’artista tarragoní Joaquim Icart i Garcia.

L’acte tindrà lloc avui al Saló de plens de l’Ajuntament a les 19 hores, amb la presència de l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros.

Segells de reconeixement d’administració oberta