Esteu aquí: Inici Educació Estudiar a TGN Música

Ensenyaments musicals

L’any 1979 Tarragona va ser pionera a l’hora d’introduir l’art a les escoles públiques, dotant-les de professors formats en música, plàstica i teatre.

Molt abans de la publicació de la Llei de Bases de Règim local, en què ja s’atribueixen competències complementàries als ens locals en matèria d’educació, i molt abans de la publicació de la LOE i la LEC, que atribueixen la potestat de delegar als ens locals els ensenyaments artístics, ja s’estava formant a la ciutadania en aquests àmbits.

Avui el sistema educatiu parla de formar als alumnes en el marc de les competències bàsiques, ciutadans capacitats per comprendre el món on viuen, relacionar-se i continuar aprenent. La formació en la competència artística i cultural, ha de ser present en la vida quotidiana de les persones, quelcom connatural que fomenta la creativitat, la imaginació i l'expressió d’idees i sentiments dins el cànon i les normes socials de la comunitat. Els ensenyaments artístics i musicals de l’Ajuntament de Tarragona gaudeixen d’una llarga trajectòria de foment de l’educació i contribució en aquesta competència bàsica.

Segells de reconeixement d'administració oberta