Esteu aquí: Inici Educació Coneix l'IMET Oficina Municipal d'Escolarització (OME) Preinscripció del curs escolar: de P3 a 4t d'ESO

Preinscripció del curs escolar 2020-2021: infantil, primària i ESO

Què és la preinscripció escolar?

imatge preinscripció

La preinscripció és el procés d’admissió d’alumnes en centres sufragats amb fons públics en tots els nivells educatius, des de les llars d’infants fins a la formació professional de grau superior. Aquest procés comprèn un període de preinscripció i un altre de matriculació:
  • Durant el període ordinari de preinscripció és quan es demana ser admès/a en els centres educatius
  • Aquest període comença amb la presentació de sol·licituds i finalitza amb la publicació de les llistes d’admesos
  • Un cop admès/a s’ha de procedir a formalitzar la matrícula al centre corresponent

 

Qui l'ha de fer?

Poden presentar sol·licitud de preinscripció a centres sufragats amb fons públics l'alumnat de divuit anys o més o les famílies amb infants o joves menors d’edat.

 

Quan s’ha de fer?

El calendari de preinscripció varia en funció de l’ensenyament demanat. Podeu consultar el calendari de preinscripcions i matriculacions de tots els nivells de l’ensenyament al web http://www.gencat.cat/.
 

Per les preinscripcions del curs 2020-21 al segon cicle d’Educació Infantil, d’Educació Primària i l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) en centres sufragats amb fons públics, podeu consultar el calendari en aquest enllaç. 

 

Com es fa la preinscripció?

En primer lloc, cal conèixer l’oferta educativa. És necessari saber quines escoles o instituts hi ha al municipi, les seves zones d’influència, els nivells impartits, els serveis que ofereixen, el projecte de centre i el seu caràcter. Una primera aproximació la podeu trobar a la Guia de Centres Educatius de Tarragona (PDF).
 

Quan es fan les jornades de portes obertes?

Uns dies abans de presentar la sol·licitud, els centres educatius solen organitzar trobades, visites o jornades de portes obertes per donar a conèixer el centre. Des de l'OME, en recomanem l’assistència, ja que és molt important que les famílies es facin una idea encertada dels centres i n'augmenti el criteri a l’hora de consignar-los a la sol·licitud. 
 

Cal presentar-ne una sol·licitud?

Per tal de reduir la presència de les famílies en els centres educatius, es promou l’ús de la sol·licitud en suport informàtic. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per l’enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. 
 
S’ha de presentar una única sol·licitud especificant per ordre de preferència els centre/s on es vol cursar estudis.
 

On es pot presentar la sol·licitud?

Podeu presentar la sol·licitud telemàticament. Un cop presentada un generarà un resguard de presentació que haureu d'enviar al centre demanat en primera opció per correu electrònic. També haureu d'adjuntar la documentació necessària, escannejada o fotografiada. En aquest enllaç podeu consultar els correus electrònics dels centres educatius de Tarragona.
 
Si no podeu lliurar-la telemàticament, la sol·licitud i la documentació que l'acompanya s'han de presentar al centre demanat en primer lloc. A la sol·licitud haureu de consignar els codis dels centres als quals opteu.
Si trieu aquesta opció caldrà demanar cita prèvia contactant amb el centre.
 

Criteris, documentació i normativa

 

Per a qualsevol dubte o per a més informació, podeu adreçar-vos a:

Oficina Municipal d'Escolarització (OME)
Av. Ramón y Cajal, 70
43005 Tarragona
Telèfon: 977 211 119
Adreça electrònica: ome@tarragona.cat
Si necessiteu ajuda per la preinscripció telemàtica podeu demanar hora d'atenció trucant al telèfon 977 248 409
Segells de reconeixement d’administració oberta