Diversitat cultural i solidaritat

xerrada i debat sobre la situació dels països en vies de desenvolupament, en concret, l’Índia. Durant la xerrada es promourà el pensament crític i s’induirà al debat.

Diversitat cultural i solidaritat

Descripció

L'activitat d'educació pel desenvolupament proposada per l'ONGD Kolam consisteix en una xerrada i debat sobre la situació de l'Índia, un país en via de desenvolupament. Amb l'experiència de treball sobre el terreny, les entitats de cooperació al desenvolupament són l'agent ideal per conscienciar sobre les realitats dels països del sud.

Durant la xerrada, s'aborden temes com la solidaritat, l'educació global, la desigualtat, la interculturalitat, el feminisme i el racisme. A través de la xerrada, s'intenta sensibilitzar als infants i joves sobre la realitat dels països en vies de desenvolupament, promovent la solidaritat i el compromís en la lluita contra la pobresa i la desigualtat.

A més, es busca fomentar l'empatia i la comprensió intercultural, animant als estudiants a reflexionar i debatre sobre les causes i les possibles solucions als reptes que enfronta l'Índia i altres països similars. Així, es promou el pensament crític i s'incita al debat constructiu com a instrument per a un aprenentatge actiu i conscient de la realitat global.

Objectius

  • Fomentar la consciència global i la sensibilitat intercultural entre els estudiants.
  • Sensibilitzar als infants i joves sobre la realitat dels països en vies de desenvolupament. 
  • Promoure la solidaritat i el compromís amb la lluita contra la pobresa i la desigualtat. 
  • Fomentar l'empatia i la comprensió intercultural. 

Condicions

Activitat oberta a tots els centres educatius i destinada a l'alumnat d'educació primària i secundària. L'activitat s'adaptarà en funció de l'edat.
Es requereix un espai amb projecció i accés a internet. 

Calendari i inscripcions

Més informació i contacte

Associació Kolam
Persona de referència: Víctor López
info@kolamindia.org
722 508 316



Nova cerca
Segells de reconeixement d'administració oberta