Esteu aquí: Inici Actualitat Notícies 2017 Tarragona Impulsa, entitat reconeguda per orientar i informar del procés d'acreditació de competències professionals

Tarragona Impulsa, entitat reconeguda per orientar i informar del procés d'acreditació de competències professionals

Tarragona Impulsa, entitat reconeguda per orientar i informar del procés d'acreditació de competències professionals

Actuarà com a Punt d'Informació i Orientació.
05/05/2017

El Servei Municipal d'Ocupació – Tarragona Impulsa de l'Ajuntament de Tarragona ha estat oficialitzat com a entitat reconeguda per l'Institut Català de les Qualificacions Professionals (ICQP) per actuar com a Punt d'Informació i Orientació en el procediment de reconeixement i acreditació de les competències professionals.

Aquest Punt d'Informació i Orientació, ubicat a les instal·lacions de Tarragona Impulsa a la Tacabalera, compta amb dues tècniques d'orientació habilitades per l'ICQP que informen i orienten totes les persones que ho sol·licitin sobre les fases del procediment de reconeixement de competències professionals, els requisits d'accés, els drets i obligacions dels candidats i les acreditacions oficials que es poden obtenir.

El procediment d'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o vies no formals de formació permet a les persones que hi participen d'aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses. Aquest procediment permet demostrar que la persona capacitada per desenvolupar una activitat professional en la qual ja té experiència pot aconseguir una acreditació oficial.

Per participar en l'acreditació, els candidats han de complir els requisits següents:

  • Tenir la nacionalitat diferent o un dels documents següents (certificat de registre de ciutadania comunitària, targeta de familiar de ciutadà de la Unió Europea, autorització de residència o de residència i treball a Espanya en vigor).
  • Tenir 18 o 20 anys, depenent del nivell de qualificació sol·licitat.
  •  Tenir experiència laboral o haver fet formació relacionada amb les competències professionals dels àmbits de qualificació que es volen acreditar.

 

L'horari d'atenció del Punt d'Informació i Orientació és de dilluns a divendres de 9 a 14 h, preferiblement amb cita prèvia (a l'atenció de Natàlia Calle o Anna Carmona trucant al 977 243 609 o per correu electrònic a borsadetreball@tarragona.cat).

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat