Esteu aquí: Inici Actualitat Notícies 2019 L'impuls a la Formació Professional Dual i l'ampliació dels plans d'ocupació, novetats de Tarragona Impulsa el 2019

L'impuls a la Formació Professional Dual i l'ampliació dels plans d'ocupació, novetats de Tarragona Impulsa el 2019

L'impuls a la Formació Professional Dual i l'ampliació dels plans d'ocupació, novetats de Tarragona Impulsa el 2019

Aquest any es dedicaran gairebé sis milions d’euros a polítiques actives d’ocupació, un 4,28 % més que l’any anterior
04/03/2019

L'increment de l'aposta per la Formació Professional Dual, l'ampliació de les places de plans d'ocupació i la realització d'un estudi socioeconòmic de les zones de la ciutat són algunes de les novetats de la Conselleria d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic per a l'any 2019. El conseller Francesc Roca ha presentat aquest dilluns, 4 de març, el balanç de les principals actuacions realitzades durant l'any passat i el conjunt del mandat, i ha presentat un pressupost de l’àrea per al present exercici de 5.941.386 €, xifra que suposa un increment del 4,28 % respecte a l'any 2018.

En concret, l'Ajuntament aportarà 2.259.191 € de fons propis per a polítiques actives d'ocupació i, a banda, gestionarà 3.682.195 € aportats per altres administracions.

Una de les principals novetats d'aquest 2019 és l'augment de l'aposta per la Formació Professional Dual, en què l'Ajuntament de Tarragona gairebé duplicarà el nombre de places ofertes, per la qual cosa es passarà de les disset de l'any passat a les trenta-tres d'aquest any.

Aquest 2019 també s'encarregarà un estudi per conèixer la realitat socioeconòmica específica dels onze districtes de la ciutat. Els resultats d'aquesta diagnosi permetran dissenyar actuacions a mida de les necessitats específiques de cada zona.

D'altra banda, en el marc de les actuacions de desenvolupament econòmic local, enguany també es posarà en marxa un nou pla d'ocupació, que permetrà que deu persones gaudeixin d'un contracte laboral durant sis mesos en l'àmbit de la jardineria. En total, durant aquest any cent vuitanta-una persones participaran en aquests plans.

A més d’aquestes novetats, també es mantenen les línies d’actuació del 2018 en àmbits com el foment de l’ocupació, la intermediació laboral i l’orientació professional, any en què quatre mil deu persones van participar en algun dels serveis oferts per Tarragona Impulsa.

Durant l'any 2018 es van posar en marxa, com a novetat, programes de mobilitat laboral com l'Erasmus Plus, que permetrà en dos anys que vint-i-quatre persones puguin fer pràctiques laborals en un país de la Unió Europea. També, el programa Ubica't, que facilita l'orientació de persones desocupades, es va estrenar amb un centenar de participants.

Una altra de les novetats de l'any passat, l'obertura d'una línia específica d'ajudes per a treballadors autònoms, s'ha saldat amb 73.112,965 €, repartits a trenta-dos responsables de nous negocis de la ciutat.

El conseller Francesc Roca ha valorat l'esforç realitzat en el foment de les polítiques d'ocupació durant els darrers anys: «Des de 2015 fins a 2019, els recursos econòmics dedicats a l'orientació, formació i inserció laboral s'han incrementat un 24 %, passant dels quatre milions d'euros als gairebé sis milions d'euros previstos en el pressupost vigent». Pel que fa a les principals actuacions realitzades en aquest mandat, Roca ha destacat «l'impuls de la col·laboració amb els diferents agents del territori, que ha permès impulsar actuacions com la Fira de Camins FP o el Fòrum d'Inversió Catsud, l'obertura de línies d'ajudes a la contractació, la redacció del pla d'acció dels polígons de la ciutat o la consolidació dels programes Yuzz i Open Future».

Us podeu descarregar la presentació feta a la roda de premsa clicant aquí.

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat