Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Mobilitat sostenible Ciutat 30

Som Ciutat 30

Atura't, és important!

Des de 2020 a Tarragona s'ha modificat la part de l'ordenança de convivència que regula la circulació de tot tipus de vehicles per la ciutat. El principal objectiu és situar a les persones en el centre de la planificació urbana i aconseguir una mobilitat urbana sostenible, més segura i saludable.

La modificació de l’ordenança ja existent s’ha basat en la reducció del límit de velocitat a 30 km/h de manera generalitzada, l'actualització de les disposicions sobre la circulació de bicicletes, la introducció d’una regulació per als vehicles de mobilitat personal (VMP) i la revisió de les obligacions de la resta de conductors respecte de les bicicletes i VMP, entre altres coses.

Quins són els beneficis de les ciutats 30?

  • La situació del trànsit és més tranquil·la i permet una major conciliació amb els vianants i amb altres tipus de vehicles, com les bicicletes o els patinets.
  • Disminueix el nivell de soroll, també beneficiós per a la nostra salut.
  • Està comprovat que la reducció del trànsit rodat deriva en un descens en picat de la contaminació en els nuclis urbans i redueix en gran mesura l'emissió de gasos nocius.
  • A 30 km/h els accidents no són tan sovintejats, perquè podem anticipar-nos i reaccionar millor a possibles situacions de risc, ni tan greus per a conductors i vianants.

Tot seguit, et resumim els punts més importants que cal saber de la normativa pel que fa a vianants i persones amb mobilitat reduïda, bicicletes, VMP i patins i similars.

A més, pots consultar l'apartat de preguntes freqüents per aclarir dubtes.

Segells de reconeixement d'administració oberta