Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins TGN Vila Florida Les Flors d'Honor de Viles Florides

Les Flors d'Honor de Viles Florides

Què és Viles Florides

Viles Florides és una iniciativa que promou la transformació dels pobles i ciutats de Catalunya a través d’espais verds urbans i enjardinats, i posa en valor la riquesa natural i paisatgística. Amb aquesta filosofia, reconeix públicament aquells indrets que són un exemple a seguir en aquest àmbit. Però el projecte va més enllà. Els municipis que formen part del teixit de Viles Florides són aquells que, alhora, treballen dia rere dia per a la millora de l’espai urbà i de la qualitat de vida dels seus habitants i promouen la conscienciació social a través de polítiques sostenibles.

Els 137 pobles i ciutats de Catalunya que disposen d’aquest distintiu, alhora, han esdevingut una cohesionada xarxa de suport mutu, ja que han posat contacte professionals i experts de diverses localitats que comparteixen opinions i recursos de manera col·lectiva.

Dins d’aquest context, Tarragona s’ha consolidat com la vila florida més gran de Catalunya. Durant el mes de setembre la ciutat ha estat guardonada amb 3 Flors d’Honor, un grau de distinció atorgat per integrants de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

Les Flors d’Honor

Les Flors d’Honor certifiquen els municipis que participen a Viles Florides i reconeixen la seva aposta per a la millora de l’espai urbà. S’entreguen anualment i van des d’una a cinc. 

Per determinar-ne el grau, es puntuen les temàtiques següents de manera detallada:

  • Patrimoni vegetal i paisatgístic (40 %): Diversitat botànica, qualitat del manteniment...
  • Medi ambient i sostenibilitat (30 %): Gestió del sòl, aigua, residus...
  • Activitats, turisme i comunicació (15 %): Iniciatives municipals d’ús turístic dels espais verds, promoció del distintiu Vila Florida, participació ciutadana, programes d’educació ambiental...
  • Impacte visual (10 %): Rellevància i gestió del paisatgisme, parcs, jardins, carrers, edificis...
  • Visita del jurat (5%): Organització i circuit adequat, presència política i tècnica en jardineria i entrega de memòria.

En el cas de Tarragona, el jurat, integrat per membres de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, va visitar la ciutat durant el mes de maig de 2021 i li ha atorgat 3 Flors d’Honor.

Segells de reconeixement d'administració oberta