Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Residus i deixalleries Deixalleries Deixalleria fixa

Deixalleria fixa

Els residus al seu lloc. Utilitza la deixalleria

Què és una deixalleria fixa?

La deixalleria fixa és un espai tancat i controlat, dotat de personal, on s’hi poden lliurar residus especials i no equiparables a domèstics. S’han de separar i dipositar dins les diferents caixes o gàbies degudament identificades. Després es traslladen a les diferents plantes gestores per la seva valorització.

Els residus voluminosos generats per particulars, es poden portar a la deixalleria fixa o pots trucar al telèfon verd per programar el dia i l'hora. Es recullen al costat dels contenidors (o de les papereres mòbils de la Part Alta) més propers de l’adreça indicada i els passarem a recollir de manera gratuïta. En cap cas, s’efectuen recollides de residus voluminosos dins de cap domicili particular ni al costat de la porta d’aquest. També pots reservar dia i hora per deixar els voluminosos al costat dels contenidors més proper de casa teva a través de l'aplicació Epp! o al correu: mediambientarragona.cat

La deixalleria fixa de Tarragona permet l’entrada:

  • A particulars. Tots els ciutadans/es censats a la ciutat tenen entrada lliura i gratuïta. A l’entrada, es demanarà el DNI per tal de comprovar-ho, es comprovaran els residus abans de ser lliurats i es pesaran. En cas de ser un particular no censat/da i tenir un habitatge en propietat a la ciutat, haurà d’omplir el següent formulari abans d’accedir a la deixalleria fixa: (enllaç amb formulari, el teniu adjunt al correu)
  • A empreses. També es permet l’entrada i abocament de residus a qualsevol activitat econòmica i empresarial —treballadors autònoms i empreses— censada al municipi. La gestió d’aquests residus serà en alguns casos gratuïta, mentre que en altres se n’hauran d’assumir les despeses de gestió i transport. La tarifa de les prestacions serà a preu de mercat, cost de transport i cost de gestió del residu, sense suposar cap benefici per a la concessionària ni per a l’Ajuntament de Tarragona. Vegeu-ne el funcionament en aquest enllaç.

On s'ubica?

Polígon Riu Clar
C. del Coure, s/n
Telèfon: 977 549 235
Horari: de dilluns a dissabte de 8 a 20 h de dilluns a dissabte (excepte festius)

Què s'hi pot portar?

Residus especials: fluorescents i llums de vapor de mercuri, bateries, dissolvents, pintures, vernissos, piles i acumuladors i electrodomèstics que contenen substàncies perilloses, etc.

Residus no especials i inerts: paper i cartó, vidre, plàstics, ferralla i metalls, fustes, tèxtils, electrodomèstics que no contenen substàncies perilloses, pneumàtics, enderrocs d'obres menors i reparació domiciliària. 

Segells de reconeixement d'administració oberta