Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona comença a repartir 6.400 unitats de portaentrepans reutilitzables i rentables

L'Ajuntament de Tarragona comença a repartir 6.400 unitats de portaentrepans reutilitzables i rentables

L'Ajuntament de Tarragona comença a repartir 6.400 unitats de portaentrepans reutilitzables i rentables

L’objectiu és reduir la utilització d’embolcalls d’un sol ús
06/04/2021

Aquest dimarts ha començat la campanya del Departament de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona “Jo reacciono”. Aquesta campanya repartirà 6.400 embolcalls reutilitzables per conscienciar sobre la necessitat de reduir la utilització de materials efímers i d’un sol ús com el paper d’alumini o el plàstic film. L’il·lustrador Hugo Prades ha elaborat tres dissenys: un centrat en els elements naturals, un sobre el patrimoni de la ciutat i finalment un dedicat al reciclatge.

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha volgut destacar el paper dels infants com a “catalitzadors de la consciència mediambiental a les famílies, ja que en moltes ocasions ells són el motor del canvi. Els portaentrepans són una opció fàcil i senzilla per prescindir d’embolcalls d’un sol ús, com el paper d’alumini i el plàstic film, que generen un fort impacte”.

Per tal d’aconseguir un d’aquests portaentrepans només cal fer un senzill test a la pàgina web de la iniciativa. A l’acabar el test, els participants aconseguiran una paraula clau que hauran de dir a qualsevol punt de recollida dels embolcalls reutilitzables:

  • Ajuntament (plaça de la Font) en horari de 8 a 16 h.
  • A les següents deixalleries mòbils —en horari de 10 a 13.30 h i de 16 a 19—: dilluns, carrer Riu Glorieta (davant del Mercat de Torreforta); dimarts, plaça Verdaguer; dimecres, a la plaça Cuba (Sant Pere i Sant Pau); dijous, c. Riu Besòs, 5 (Campclar); divendres, carrer Cristòfol Colom amb carrer Reding; i dissabte, plaça Lletres Catalanes (Vall de l’Arrabassada).

Es tracta d’un embolcall reutilitzable per a entrepans o fruita i altres aliments que substitueix els productes tradicionals com poden ser la bossa de plàstic o el paper d’alumini d’un sol ús. Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster, i una cara de plàstic reciclable i molt resistent. El producte té un senzill sistema de tancament que protegeix i manté embolcallat l’aliment, adaptant-se a les seves dimensions.

Visiteu el web de la campanya i realitzeu el test per aconseguir el vostre portantrepà.

Segells de reconeixement d'administració oberta