Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2009-2012 El Pati Jaume I acull tres exposicions de la Mancomunitat de la Taula de la Sénia

El Pati Jaume I acull tres exposicions de la Mancomunitat de la Taula de la Sénia

El Pati Jaume I acull tres exposicions de la Mancomunitat de la Taula de la Sénia

La mostra es podrà visitar fins el 30 d’agost
30/07/2009

Aquesta dijous 30 de juliol, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la Mancomunitat de la Taula de la Sènia, Jordi Romeu, han inaugurat les exposicions “Matarranya, riu i territori”, “Del mar a la muntanya (nou pobles del Montsià)” i “Exposició del riu Sénia” al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.
 
La Mancomunitat de la Taula del Sénia, constituïda a primers del 2006, està formada per 24 municipis (12 valencians, nou catalans i tres aragonesos), situats al voltant del riu Sénia i el massís dels Ports, que tots junts superen els 114.000 habitants en un territori de 1.984 Km2.
 
No és una mancomunitat clàssica (de serveis), sinó que fonamentalment treballa per aconseguir de les altres administracions tot allò que, gràcies a la unitat d'acció, es pot demanar. Alguns dels temes en què ha treballat en els darrers anys són: ocupació, camins rurals, reindustrialització i tecnologies de la informació i la comunicació. També s’està treballant en altres qüestions com el desenvolupament rural, el turisme sostenible o els camins naturals. Aquest treball es du a terme conjuntament amb diferents administracions com comunitats autònomes, diputacions, govern central i, fins i tot, estaments europeus.
 
Les tres exposicions es presenten a Tarragona per primer cop fora del territori de la Mancomunitat i sorgeixen d’estudis elaborats per empreses del territori sota la direcció de la Mancomunitat i han rebut l’ajuda econòmica del SOC i del SERVEF (Serveis d’Ocupació de Catalunya i d’Aragó). I, tot i les diferències, guarden un fil argumental ja que, entre d’altres coses, han estat fetes pels mateixos autors:
  • Arabogues, empresa de la Sénia, que ha aportat els continguts i imatges.
  • Súmmum, empresa d’Ulldecona, ha fet el disseny i muntatge.
 
Les mostres estan dedicades a destacar i difondre els valors més importants del ric i variat patrimoni (històric, mediambiental, paisatgístic...) del territori de la Mancomunitat.
 
"Exposició del riu Sénia", és un recorregut per aquest petit riu mediterrani que té la singularitat de ser el límit entre Catalunya i la Comunitat Valenciana.
"Matarranya, riu i territori", parla del riu i dels tres pobles aragonesos que formen part de la Mancomunitat de la Taula de la Sénia: Beseit, Pena-roja de Tastavins i Vall de Roures.
"Del mar a la muntanya", està dedicada als nou pobles catalans: Alcanar, Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, la Sénia i Ulldecona.

Segells de reconeixement d’administració oberta