Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2009-2012 Els camins de l'anella verda connecten el Francolí i el Gaià

Els camins de l'anella verda connecten el Francolí i el Gaià

Els camins de l'anella verda connecten el Francolí i el Gaià

S’han recuperat i senyalitzat 70 quilòmetres de camins que envolten tot el terme municipal
24/11/2011

L’Anella Verda ja compta amb 70 quilòmetres de camins recuperats i senyalitzats que permeten recórrer el terme municipal des del Francolí fins al Gaià. El projecte executat per la Conselleria de Medi Ambient i l’empresa Traces ha estat finançat pels fons FEDER de la Unió Europea i ha tingut un cost de 120.000 euros. La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Begoña Floria ha destacat “la importància de projectes com aquest que ens permeten recuperar part de la geografia natural oblidada de la nostra ciutat i posar-la en valor per tal que la ciutadania en pugui gaudir”.

L’actuació s’ha fet amb l’objectiu de tenir una àmplia xarxa de camins per poder oferir itineraris de diferent interès i/o dificultat als diferents tipus de públic que visitin l’Anella Verda. Així doncs, l’Ajuntament compta ara amb un inventari de 142 quilòmetres de camins, dels quals 70 han estat recuperats i senyalitzats. D’aquests itineraris, n’hi ha que són rutes pedestres, n’hi ha de rutes en BTT, a cavall, etc., que uneixen diversos espais i corredors ecològics del municipi i es tenen en compte els senders de gran i petit recorregut.

En el recorregut senyalitzat s’estableix el punt de partida des del viver municipal i es descriu un itinerari principal de l’Anella Verda amb el ramals corresponents cap a cada una de les connexions que es descriuen. Cobreix des del viver fins a Ferran, passant pel Pont del Diable, el Mèdol, els dos Espais d’Interès Natural de la desembocadura del Gaià i del Bosc de la Marquesa, arribant a Tamarit i tornant pel litoral fins al viver. Des d’aquí, dibuixa un altre itinerari cap a Ponent fins a Bonavista, aprofitant al màxim els espais verds existents.

A més dels senyals col·locats als camins, s’han instal·lat 4 cartells informatius a l’accés al riu per Torres Jordi, a l’accés al Parc del Francolí baixant del riu des de Sant Salvador, al Pont del Diable i al Fortí de la Reina.

Aquest projecte, juntament amb el Jardí Romàntic del Pont del Diable, forma part del Pla Director d’Espais Verds elaborat per la Conselleria de Medi Ambient i que s’inclou en una de les accions de l’Agenda 21 aprovada al 2008.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta