Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2009-2012 Es presenta el projecte de restauració de la casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael

Es presenta el projecte de restauració de la casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael

Es presenta el projecte de restauració de la casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael

Acabats els treballs l’edifici acollirà el Centre d’Educació Ambiental i d’interpretació del patrimoni natural de Tarragona
22/03/2011

Ahir dilluns 21 de març es va aprovar inicialment el projecte bàsic i d’execució de restauració de la Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael, al Ple de l’Ajuntament.

Avui la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Carme Crespo, ha presentat aquest projecte, que segons ha dit “forma part de la reestructuració de tot el Parc de la Ciutat, que vam engegar amb la legislatura, i del qual ja hem executat la restauració de l’antiga tanca modernista de la Quinta, hem fet la instal·lació d’una àrea d’esbarjo per gossos i tenim un estudi fet per l’Àrea de Parcs i Jardins projectat i avui presentem el projecte de restauració de l’edifici”.

“Donada la seva importància arquitectònica i pel fet que és un edifici catalogat, teníem clar que calia una restauració i una adequació de l’espai per convertir-lo, finalment en el centre d’interpretació de la natura de la ciutat”, segons ha comentat la consellera.

L’objectiu principal d’aquest projecte, encarregat a l’arquitecte Miquel Orellana, és el de restaurar l’edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael i adequar per a nous usos com a equipament públic, com a Centre d’Educació Ambiental  i d’interpretació del patrimoni natural de Tarragona.

D’altra banda, consolidar els elements originals conservats i restaurar la configuració original dels espais modernistes de la planta baixa, que era la planta noble o principal de la casa.

Per aquest estudi de restauració, s’ha primat la conservació i preservació de l’edifici al llarg del temps, per tal de perpetuar-ne el seu valor històric actual. D’altres valors com el valor històric, arquitectònic o el valor d’autenticitat també han estat criteris emprats en la decisió de les solucions adoptades.

En cap moment s’altera la distribució interior, i quan es fa, es segueixen els criteris de reversibilitat imperants en les teories de restauració actuals. Els nous elements arquitectònics, com són la zona de serveis i el lluernari, es projecten amb materials i sistemes contemporanis que no indueixen a confusió amb els elements arquitectònics originals, sempre cercant la integració.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta