Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2009-2012 L'entorn del Pont del Diable recupera el Jardí Romàntic dels germans Puig i Valls

L'entorn del Pont del Diable recupera el Jardí Romàntic dels germans Puig i Valls

L'entorn del Pont del Diable recupera el Jardí Romàntic dels germans Puig i Valls

El projecte s’ha executat amb el finançament dels fons FEDER de la Unió Europea
L'entorn del Pont del Diable recupera el Jardí Romàntic dels germans Puig i Valls La tinenta d’alcalde Begoña Floria i el director del projecte i cap de Parcs i Jardins, Francisco Domínguez. Foto: Jaume Omella
17/11/2011

L’entorn del Pont de Diable estrena un nou Jardí Romàntic que ha estat executat per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona amb el finançament dels fons FEDER de la Unió Europea. Els treballs realitzats han consistit a recuperar el Jardí Romàntic que van dissenyar i construir els germans Puig i Valls a principis del segle passat i ha comptat amb un pressupost de 197.000 €. La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Begoña Floria, ha explicat que “aquest nou espai s’ha pensat perquè esdevingui un parc obert a la ciutat, no només un espai de visita del Pont del Diable, sinó que la ciutadania en pugui gaudir com un espai de lleure i passeig”.

Amb una superfície total de 3,2 hectàrees, s’han senyalitzat elements arquitectònics i arbres monumentals, restaurat alguns elements escultòrics i creat una zona de pícnic amb tots els serveis necessaris. Els darrers treballs han estat els de les plantacions, que s’han fet segons la climatologia per assegurar el seu correcte establiment. L’entorn s’ha senyalitzat amb cartells informatius que proposen tres itineraris circulars per caminar fins al Mas dels Arcs finca també dels Puig i Valls.

El disseny s’ha realitzat a partir d’un estudi de reconstrucció de l’espai amb fotografies aèries de l’època, fotos antigues i recopilant informació d’altres jardins de la època, com el Parc Güell de Barcelona. Com a característiques principals destaca:

  • Un Jardí Romàntic es dissenya de manera que gairebé no es noti la intervenció humana i dilueix la frontera entre el jardí i el bosc natural.
  • Els camins són estrets i tortuosos i la seva estructura està pensada per anar trobant-se amb sorpreses arquitectòniques i escultòriques.
  • Els germans Puig i Valls van pensar el Jardí Romàntic per a que els que s’hi passegessin s’acabessin trobant amb el Pont del Diable.
  • Els elements escultòrics que s’han recuperat són inspirats en la Guerra del Francès. Els germans Puig i Valls van col·locar-los en commemoració del primer centenari.

S’han plantat fins a 12.000 exemplars:

  • 200 unitats d’arbres d’espècies diverses (xiprers, magraners, alzines, etc)
  • 5.000 entapissats (heura, lligabosc, etc)
  • 6.000 arbustius (llentiscle, garric, etc)
Segells de reconeixement d’administració oberta