Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2009-2012 Tres platges de Tarragona reben el guardó "platges verges del litoral de Tarragona"

Tres platges de Tarragona reben el guardó "platges verges del litoral de Tarragona"

Tres platges de Tarragona reben el guardó "platges verges del litoral de Tarragona"

Són la Cala Jovera, la platja de l'Arboçar (anteriorment Cala Fonda) i la platja de Becs (anteriorment Roca Plana)
Tres platges de Tarragona reben el guardó "platges verges del litoral de Tarragona" Foto: Jaume Omella
28/07/2011

Ressaltar el valor d’aquelles platges que encara es mantenen amb el seu estat natural inalterat. Aquest és l’objectiu del guardó “Platges verges del litoral de Tarragona, que promou el Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre d’Ecologistes en Acció de Catalunya (GETE-EeAC) i que aquest any ha reconegut tres platges de la ciutat de Tarragona: Cala Jovera, platja de l'Arboçar (anteriorment Cala Fonda, i coneguda amb el nom de Waikiki) i platja de Becs (anteriorment Roca Plana). Totes tres han estat guardonades tenint en compte que han patit el mínim d’intervencions antròpiques, que el seu entorn està mínimament edificat, que no pateixen vessaments urbans ni industrials i que, en general, les seves aigües presenten una bona qualitat.

En el cas de Tarragona, dues entitats –Plataforma Salvem la Platja Llarga i Associació Mediambiental La Sínia- van presentar fins a sis candidatures, d’on han sortit les tres guanyadores. Així, la Plataforma Salvem la Platja Llarga va presentar les platges de l'Arboçar, dels Becs, Platja Llarga i Cala Romana (també coneguda com a Platja dels Capellans) mentre que l’Associació Mediambiental La Sínia va apostar per Cala Jovera i Platja Tamarit.

Tot i que només Cala Jovera, platja de l'Arboçar i platja de Becs han rebut el guardó “Platges verges del litoral de Tarragona”, l’informe final del GETE assegura que les altres tres nominades (Tamarit, Platja Llarga i Cala Romana) han rebut el reconeixement per la tasca realitzada des del món social per la promoció de la seva conservació.

El guardó, que s’entrega a platges de tota la demarcació de Tarragona, rep a la nostra ciutat el suport de la conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, atesa la importància d’aquest reconeixement per promoure la conservació, sostenibilitat i valor paisatgístic del litoral tarragoní.

Segells de reconeixement d’administració oberta