Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2016 Tarragona Impulsa renova les tres Cases d'Oficis d'actuacions socials

Tarragona Impulsa renova les tres Cases d'Oficis d'actuacions socials

Tarragona Impulsa renova les tres Cases d'Oficis d'actuacions socials

Enguany un 40% dels participants han trobat feina abans d’acabar el programa
Tarragona Impulsa renova les tres Cases d'Oficis d'actuacions socials Taller de salut dels participants de la Casa d’Oficis de 2016 a l’Escola Bonavista
27/12/2016

 

El 2017 l’Ajuntament de Tarragona renovarà les tres Cases d’Oficis que fan actuacions socials als barris de Campclar i la Part Alta. La prolongació arriba després d’una valoració molt positiva de la tasca realitzada enguany i de la inserció laboral de prop del 45% dels participants.

Un total de 29 joves d'entre 16 i 24 anys en situació d'atur participaran l’any vinent en una nova edició del programa de formació i treball de Casa d'Oficis en el marc del projecte Treball als Barris. El projecte està impulsat per la Conselleria d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament amb la subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya.

La durada del programa és d'un any, dividit en dues fases de sis mesos cadascuna. La primera està centrada en la formació, mentre que la segona ofereix experiència laboral, amb contracte, en equipaments municipals.

El programa consta de tres especialitats formatives amb 10 participants cadascuna: dinamització d’activitats d’educació de lleure infantil i juvenil, atenció sociosanitària a persones dependents, i reparació i manteniment d’habitatges.

En l’àmbit de dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil, els participants al programa han realitzat diferents tasques en les activitats de l’IMSS com el suport als casals d’estiu, als centres oberts i a les ludoteques. A més, aquest darrer trimestre han realitzat, en col·laboració amb l'Àrea de Salut de l’Ajuntament, setanta tallers de salut a una vintena de centres de primària de la ciutat, que han arribat a 2.325 alumnes de 2n i 4t de primària.

Durant el 2016, els participants a la Casa d’Oficis de reparació i manteniment d’habitatges han realitzat auditories en 18 pisos diferents i, d’altra banda, han realitzat obres d’adaptacions a les llars per a persones vulnerables a dos pisos. Finalment, els participants a la Casa d’Oficis d’atenció a persones dependents en domicilis han donat suport al Servei d’Ajuda a Domicili de l’IMSS.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha manifestat que “les Cases d'Oficis reforcen l'aprenentatge dels participants i els ofereixen un contracte i una experiència que els ha de proporcionar més facilitats per inserir-se al mercat laboral”. La renovació de les Cases d’Oficis garanteix la continuïtat dels projectes engegats amb èxit aquest 2016.

Dotze dels trenta participants de les Cases d'Oficis del 2016 han trobat feina en el seu àmbit abans d'acabar el programa, una taxa d'inserció molt superior a la mitjana.

 

En trobareu més informació al web de Tarragona Impulsa 

Segells de reconeixement d’administració oberta