Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2018 Tarragona, un Nadal per compartir

Tarragona, un Nadal per compartir

Tarragona, un Nadal per compartir

La campanya de Nadal s'inicia divendres a les 17.30 amb la celebració de la Festa de l'Encesa de Llums davant de la Font del Centenari
28/11/2018


Amb motiu de les festes de Nadal i Reis, la conselleria de Comerç de l'Ajuntament i diferents associacions comercials de la ciutat han organitzat un seguit d'activitats per dinamitzar i promoure l'ambient nadalenc. Per tal de donar difusió a tot el que es farà, l'Ajuntament posa en marxa la campanya "Tarragona, un Nadal per compartir" amb l'objectiu de promoure l'activitat comercial del comerç local i conscienciar que es poden viure les festes des d'un punt de vista més integrador i solidari.

La presentació de la campanya ha anat a càrrec de la consellera de Comerç, Elvira Ferrando; el president de la Via T, Salvador Minguella; un dels dissenyadors de la Fundació Topromi, José Antonio Parejo, i la representant d'El Far, Cristina Rodríguez. També hi ha estat presents el secretari de l'Associació de Comerciants de Campclar, Vicenç Capilla, i la dinamitzadora de la Unió d'Empresaris dels Voltants del Mercat, Teresa Prat.

Creació de la imatge gràfica

L'Ajuntament ha encarregat la campanya de Nadal a una nova empresa, la cooperativa El Far, que dona importància i posa en valor a les persones amb diversitat funcional. Aquest col·lectiu, en els seus tallers i a través dels seus dibuixos, han donat la seva visió personal de com veuen el Nadal i de què significa el Nadal per ells. La imatge gràfica del cartell vol transmetre que el més important de les festes és compartir-la amb les persones que estimem.

El Far és una cooperativa de treball, de la mà de la Fundació Topromi – Fundació La Pedrera, que dona llum a projectes sensibles i responsables, per fer-los visibles i així aconseguir que tinguin més impacte en la comunitat. Oferir serveis i productes fets per equips humans diversos (persones amb diversitat funcional, migrants, dones, infants, etc.) és una manera de dir-li al món que sí que poden, que són valuoses i que, si se'ls dóna l'oportunitat, poden oferir productes i serveis de la millor qualitat.

Actes nadalencs

Els principals actes que impulsa la conselleria de Comerç de l'Ajuntament són:
• Festa d'encesa dels llums de Nadal
• Acció d'animació als carrers comercials Nadal 2018-2019
• Acció de dinamització "Nadals musicals"
• Acció de dinamització "La gimcana dels aparadors de Nadal"
• Acció de decoració solidària i nadalenca del comerç de Tarragona
• Acció concurs d'aparadorisme nadalenc
• Fires i mercats de Nadal
• Cantada de nadales al Mercat Central
• Campanya comercial d'Aparcaments Municipals al Nadal
• Actes de cloenda de la campanya de Nadal 2018-2019

Festa de l'Encesa de Llums

La Festa de l'Encesa de Llums tindrà lloc el divendres, 30 de novembre, a les 17.30 hores, la Rambla Nova entre la Font del Centenari i l'estàtua dels Despullats. Organitzada pel Club dels Tarraconins, s'iniciarà a les 17.30 h amb una animació sorpresa per tots aquells primers assistents que s'acostin a l'espai. De manera paral·lela, a la plaça Corsini, s'oferirà pa amb oli i xocolata. Seguidament, un altre cop a la Rambla, amenitzarà la festa el grup infantil Xip-Xap amb l'espectacle "Que peti la plaça!". L'encesa de les llums de Nadal prevista a les 19.30 h clourà la festa.


Fil argumental de la festa: La Nineta i l'Ivori s'han ficat en un bon embolic. Eren els encarregats de conservar l'energia de la bateria que es necessita per obrir les llums de Nadal i resulta que l'han esgotat. Quin desastre. Què faran els infants de Tarragona sense llums? Per sort, han trobat unes bicicletes estàtiques que ajudaran a generar l'energia suficient per a recarregar la bateria i poder il·luminar tota la ciutat. El problema és que la Nineta i l'Ivori sols no ho podran aconseguir i demanaran ajut als nens: ajudaran les famílies a pedalejar per omplir la bateria fins al màxim? Quanta més energia, més llums es podran encendre! Tota l'energia que sobri es portarà al Parc de Nadal, al recinte Firal, per poder posar en marxa tots els tallers.


Es comptarà amb la col·laboració d'O. Siurana, que ofereix el berenar als infants que s'acostin a la plaça de Corsini; Royal Tarraco, que facilita les bicicletes per pedalejar i carregar energia, i el Servei d'Hoteleria Jofre que aporten taules i cadires a l'organització.

Promocions, premis i sortejos

Campanyes que es desenvoluparan:

 

Més informació de premis i sortejos en aquest enllaç.

Informació

Totes les activitats nadalenques es podran consultar a  la web:  tarragona.cat, l’APP TGN Agenda i a les xarxes socials de l’Ajuntament.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta