Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 El Gran Llibre de Sant Jordi ja està publicat al web de la Conselleria de Comerç

El Gran Llibre de Sant Jordi ja està publicat al web de la Conselleria de Comerç

El Gran Llibre de Sant Jordi ja està publicat al web de la Conselleria de Comerç

Gairebé 200 aportacions ciutadanes formen part d’aquest llibre virtual impulsat per l’Ajuntament per dinamitzar el comerç local a través de la cultura durant el passat Sant Jordi
16/06/2021

La pàgina web de la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona alberga ja des d’aquesta setmana la versió digital del Gran Llibre de Sant Jordi, una obra de cocreació ciutadana amb gairebé 200 aportacions impulsada per la mateixa conselleria per dinamitzar el comerç local a través de la cultura durant la passada diada de Sant Jordi. El llibre es pot llegir també en aquest enllaç.

Per confeccionar el llibre, que vol esdevenir un bonic llegat de ciutat vinculat a un dia ple d’emocions i sentiments, es va donar visibilitat a la iniciativa animant la jornada de Sant Jordi amb una performance artística: la instal·lació d’un drac de grans dimensions (20 metres de llarg i 2 metres d’alçada) cobert per un llenç blanc de gairebé 100 m2 de superfície, on, durant el dia, i gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, s’anaven dibuixant diversos motius al voltant de la llegenda de Sant Jordi.

Durant la diada del 23 d’abril, milers de tarragonins van apropar-se encuriosits al darrer tram de la Rambla Nova, el més proper al Balcó del Mediterrani, per contemplar la bestiola, que reposava mentre la ciutadania l’anava dibuixant i pintant. Present fins al vespre del diumenge 25 d’abril, el Drac va rebre la visita de més de deu mil persones, que van contribuir a la recopilació de les gairebé 200 obres, entre pintures, poemes, dedicatòries i desitjos, que ara el lector pot trobar al llibre virtual.

Gràcies a la col·laboració dels floristes i llibreters de Tarragona, la ciutadania va poder conèixer la iniciativa del Gran Llibre de Sant Jordi Tgn 2021 i participar-hi. 

Segells de reconeixement d’administració oberta