Esteu aquí: Inici Educació Activitats i projectes Teatre a les escoles

El servei

El servei

Per què teatre a les escoles?

El teatre és una eina pedagògica de primer ordre, ja que afavoreix el llenguatge oral i augmenta el vocabulari, ajuda a aprendre a escoltar, reforça la memòria i és desinhibidor. El teatre permet als nens i nenes trencar amb prejudicis, afavoreix el seu desenvolupament social i els enriqueix com a persones.

Amb la creació del servei "Teatre a l'escola" l'any 1995, el Departament d'Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona va voler oferir aquesta eina pedagògica a les escoles. La llavor fou la realització de cursos de formació de teatre infantil impartits durant els anys 1986 a 1991 per la Companyia Teatral Zàlata. Actualment, el servei de teatre a les escoles està adscrit a l’Institut Municipal d’Educació (IMET), i compta amb sis professors/res que es reparteix per 17 escoles de titularitat pública i 2 centres concertats d’educació especial de la ciutat. Té una incidència directa en 2.261 alumnes de cicle mitjà i superior de primària.

A banda de la seva tasca a les escoles, també col·labora en la Mostra de Teatre del Tarragonès, Pinzellades Musicals i Diada per la Pau.

 

Coneix el nostre servei

 

Contacte

 

Enllaços de interés

Segells de reconeixement d’administració oberta