Esteu aquí: Inici Educació FAQ

Preguntes més freqüents

Què és l’IMET i on és?
L'IMET és l'organisme de l’Ajuntament de Tarragona responsable de la gestió, organització i optimització dels serveis i projectes que, en l’àmbit educatiu no universitari, són de competència municipal.

La seu de l’IMET es troba a l’avinguda de Ramón y Cajal, 70. L'horari d’atenció és el mateix que la resta de serveis municipals: de 9 a 14 hores. Podeu contactar-hi per telèfon al 977 248 409. Per fax al 977 224 996 o per correu electrònic a imet@tarragona.cat.

Què és l’OME i on és?
L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) és una entitat municipal impulsada pel Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona per promoure la corresponsabilitat entre l’administració autonòmica i l’administració local en la gestió del procés d’escolarització que duen a terme els centres educatius sufragats amb fons públics.

L’OME es troba a la seu de l’IMET,a l’avinguda de Ramón y Cajal, 70. L'horari d’atenció és el mateix que la resta de serveis municipals: de 9 a 14 hores. Podeu contactar-hi per telèfon al 977 211119 o per correu electrònic a ome@tarragona.cat.

Quines llars d’infants hi ha a Tarragona i com puc demanar-hi plaça?
A Tarragona podeu trobar llars d’infants públiques, privades-subvencionades i privades. Podeu consultar els centres, la seva situació i la seva oferta al web de les llars d’infants.

Heu de demanar plaça durant la preinscripció a les llars d’infants. Aquest procés es realitza, aproximadament, al maig. Podeu consultar les dades bàsiques de la darrera preinscripció al web de llar d’infants.

Quan pot anar el meu fill/a a la llar d’infants?
Hi ha una condició d’edat en l’admissió d’alumnes a la llar d’infants. En el moment d’inici de curs han de tenir, com a mínim 16 setmanes. La llar d’infants s’organitza en tres grups d’edat (P0, P1, P2). Els infants comparteixen grup amb altres infants nascuts el mateix any que ells.

Quant costa la llar d’infants?
El primer cicle d’educació infantil no és obligatori ni gratuït. Les escoles bressol municipals fixen els preus de l’escolarització a partir del que es disposa a les ordenances fiscals aprovades per l’Ajuntament de Tarragona. En les privades i privades-subvencionades l’usuari paga el total del cost de l’escolarització de l’infant.

Quines escoles hi ha a Tarragona?
A Tarragona hi ha centres públics i privats. Els Privats són concertats de P3 fins a 4t d’ESO. Podeu consultar l’oferta de centres i ensenyaments a l’apartat “centres educatius”.

Quan ha d’anar el meu fill/a a escola?
La gran majoria d’infants comencen la seva escolarització als tres anys (P3). El curs que l’infant compleix els tres anys pot començar a anar a escola. Els ensenyaments obligatoris abasten des dels sis als setze anys.

Com puc demanar o canviar d'escola o institut?
Podeu demanar escola durant el període de preinscripció per canviar d’escola o incorporar-vos al setembre (inici de curs). També podeu demanar un canvi de centre, al llarg del curs, si heu canviat de residència o no teniu plaça escolar. Per fer-ho heu de sol·licitar-ho formalment. Podeu consultar els requeriments al web de l’OME.

En quina “zona escolar” visc i quines escoles hi ha?
El municipi es troba dividit en diferents àrees d’influència de centres educatius. Cada ensenyament disposa de la seva zonificació. Aquesta zonificació serveix per afavorir la proximitat en l’admissió d’alumnat, però en cap cas restringeix l’elecció de centre. Podeu consultar la zonificació al web de l’OME.

Què puc estudiar després de l’ESO?
Un cop s’ha obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria, pot estudiar-se un Cicle Formatiu de Grau mig o el Batxillerat. A Tarragona hi ha instituts i col·legis on es poden cursar qualsevol de les dues opcions. Si no heu acreditat l’ESO podeu cursar un Programa de Qualificació Professional Inicial o seguir estudiant en una Escola d’Adults. Més informació

Quines escoles d’Adults hi ha al municipi i què s'hi estudia?
Podeu consultar l’oferta educativa formal en l’apartat “centres educatius” d’aquesta mateixa web. S'hi estudia formació bàsica (alfabetització), graduat en ESO, castellà i català per estrangers, llengües modernes, informàtica, preparació per a la prova d’accés a cicles de formació professional i universitat.

Com puc inscriure’m en una escola d’adults?
Heu de demanar plaça durant la preinscripció a ensenyaments d’adults. Aquest procés es realitza, aproximadament, al maig. Podeu consultar les dades bàsiques de la darrera preinscripció al web del Centre Municipal de Formació d’Adults FÒRUM.

Quins centres de Formació Professional hi ha al municipi? Què s’hi pot estudiar?
El municipi acull diversos centres de Formació Professional, tant públics com privats, on s’imparteixen nombrosos ensenyaments de diferents branques professionals. Bàsicament es poden cursar Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), Cicles de Grau Mig i Superior. Podeu consultar l’oferta educativa en l’apartat “centres educatius” d’aquesta mateixa web.

Quins centres d’Educació Especial hi ha al municipi?
Els centres d’Educació Especial desenvolupen els serveis i programes de suport a l’escolarització d’alumnes amb discapacitats. Podeu consultar l’oferta educativa en l’apartat “centres educatius” d’aquesta mateixa web.

Quins centres d’Educació Artística i Musical hi ha a Tarragona? Què s’hi pot estudiar?
El municipi disposa d’una àmplia oferta d’ensenyaments artístics reglats i no reglats. Podeu consultar l’oferta educativa formal en l’apartat “centres educatius” d’aquesta mateixa web.

Què és el Pla Educatiu d’Entorn?
Els Plans Educatius d’entorn són una proposta educativa i innovadora que vol donar resposta a les necessitats de la nostra societat. Es tracta d’una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Ensenyament (IMET) de l’Ajuntament de Tarragona. Els objectius són: Millorar l’èxit escolar de tots els alumnes, fomentant la cohesió social i el respecte a la diversitat, enfortir els vincles entre les famílies, l’escola i l’entorn i potenciar l’ús social de la llengua catalana.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat