Programa d'atenció a les persones refugiades i sol·licitants d'asil

Sensibilització sobre la realitat de les persones refugiades i sol·licitants d’asil realitzada per tècnics i tècniques del programa d’atenció de Creu Roja Tarragona.

Programa d'atenció a les persones refugiades i sol·licitants d'asil

Descripció

En aquesta activitat, volem fer arribar als/les més joves, la realitat que viuen aquestes persones, des de que surten dels seus països d’origen, fins l’arribada als nous llocs. Parlem sobre els motius que porten a aquestes persones a abandonar les seves residències, sobre què és el dret d’asil, la diferència entre persones immigrants i refugiades, quins son els països que més acullen, quins són els països dels quals més persones marxen, les diferents vies que utilitzen pel seu camí migratori, expliquem vivències de casos reals, parlem sobre el racisme i la xenofòbia i acabem explicant quin es el nostre paper davant d’aquestes famílies que acollim. Fem reflexionar sobre que qualsevol persona, pot ser refugiada, i la importància de l’empatia.

Objectius

  • Sensibilitzar sobre la realitat de les persones refugiades i sol·licitants d’asil.
  • Donar a conèixer conceptes bàsics com el dret d’asil i els seus motius.
  • Fer reflexionar sobre les dificultats d’aquestes persones en el seu procés migratori i la importància de facilitar la seva acollida. 

Condicions

Activitat oberta a tots els centres educatius de secundària i adreçada a l'alumnat de 2on - 3er d'ESO i als estudiants de cicles formatius d’Integració Social. 

Calendari i inscripcions

Més informació i contacte

Creu Roja - Programa d'Atenció a Persones Refugiades i sol·licitants d'asil
Persona de contacte: Ariadna Ferran
ariadna.ferran@creuroja.org
619 086 689


Nova cerca
Segells de reconeixement d'administració oberta