El I Congrés del Romesco de Tarragona culminarà amb la desena edició de les Jornades Gastronòmiques
Tarragona es referma com la capital del romesco i de la seva essència marinera. Avui s’ha presentat la 10a edició de les Jornades Gastronòmiques Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona, que se celebraran del 31 d’octubre al 16 de novembre i que enguany arriben reforçades per un nou esdeveniment: el I Congrés Tècnicocultural del Romesco de Tarragona, els dies 1 i 2 d’octubre al Palau de Congressos.
Les jornades estan organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat i la DO Tarragona, amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, i tenen com a objectiu consolidar el romesco i el vi macabeu com a productes insígnia del territori.
La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Montse Adan, ha destacat que “se sumen dues iniciatives: una de consolidada, les jornades, i una altra que arrenquem enguany, el Congrés, que porta un molt bon ritme d’inscripcions”. També ha fet una crida a participar-hi: “És una oportunitat per posicionar Tarragona al mapa gastronòmic mundial”.
El president de l’AEH Tarragona Ciutat, Javier Escribano, ha remarcat que “aquestes són unes de les jornades més emblemàtiques de la ciutat, que compleixen 10 anys i són la culminació d’un esdeveniment únic: el I Congrés del Romesco”. Segons Escribano, “el Congrés ajuda a les Jornades i les Jornades ajuden al Congrés; per això anem tots a una”.
Els restaurants participants a les jornades oferiran plats tradicionals i propostes innovadores amb romesco, maridats amb vins macabeus de cellers de la DO Tarragona. En aquest sentit, la presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch, ha subratllat que “la cooperació entre dos productes km0 és importantíssima. Són una bandera que permet posar Tarragona damunt la taula”.
De la seva banda, el president del Port de Tarragona, Santiago Castellà, ha afirmat que “enguany és l’any del romesco i marcarà un abans i un després” i ha assegurat que el Port dona tot el suport a les jornades i al congrés: “Comencem a prendre seriosament la capacitat del romesco per posicionar la ciutat al món”.
El periodista Helder Moya ha dut a terme la presentació de les jornades que ha finalitzat amb una degustació de romesco elaborada pel restaurant Nàutic by Seasons.
Tota la informació de les jornades s’actualitzarà al web de l’AEHT i la del congrés es pot consultar a través d’aquest enllaç.