Esteu aquí: Inici Educació Petita infància Llars d'infants Llars d'Infants municipals Notícies 2022 El Projecte Rossinyol busca nous voluntaris per ser mentors d'infants

El Projecte Rossinyol busca nous voluntaris per ser mentors d'infants

El Projecte Rossinyol busca nous voluntaris per ser mentors d'infants

És una iniciativa de l’Associació Quilòmetre Zero, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.
20/01/2022

El projecte de mentoria social Rossinyol busca 10 persones voluntàries per acompanyar infants i adolescents 2-3 h a la setmana, i així millorar les seves expectatives socioeducatives. Aquest projecte engegat per l’Associació Quilòmetre Zero, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, facilita el contacte d’alumnat universitari i/o de grau superior, amb infants i adolescents de diferents cultures i contextos socials amb l’objectiu d’establir una relació de suport i aprenentatge.  Aquesta iniciativa s'emmarca en El Pla Educatiu d’Entorn, una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. 

Els voluntaris han de tenir entre 18 i 35 anys i tenir una disponibilitat entre 2 i 3 hores setmanals. A més han de ser estudiants universitaris o de grau superior o haver finalitzat els estudis fa un any. Amb aquesta experiència els voluntaris formen part d’un equip d’un voluntariat social innovador únic a la província de Tarragona, i s’involucren en un projecte d’àmbit europeu, que es realitza al mateix temps a altres indrets com Suècia, el País Basc o Barcelona. A més, esdevenen persones referents per a un infant o adolescent a la vegada que coneixen altres realitats socials, culturals, vitals al nostre territori.  

Els voluntaris rebran una formació inicial (10 h) i continuada per part de l’equip equip professional de l’entitat, acreditada per la Generalitat de Catalunya, així com una certificació per les hores realitzades en aquest voluntariat i el reconeixement de crèdits ECTS de reconeixement per part de la URV i la UOC. 

Les persones interessades poden enviar la seva inscripció a https://quilometrezero.cat/voluntariat/  

Més informació a: rossinyoltgn@quilometrezero.cat 

Segells de reconeixement d'administració oberta