Esteu aquí: Inici Educació Petita infància Llars d'infants Llars d'Infants municipals Funcionament i serveis Servei psicopedagògic municipal

Servei psicopedagògic municipal

Sala multisensorial

Entre els principis generals de l’educació infantil trobem la detecció precoç i atenció primerenca de les necessitats específiques de suport educatiu. El Servei de Llars d’Infants Municipals de Tarragona disposa de professionals de l’atenció, assessorament i orientació psicopedagògica. La seva tasca va adreçada al conjunt de la comunitat escolar. Infants, mestres i famílies gaudeixen del suport necessari per garantir l’atenció educativa a tot l’alumnat dins el marc d’un sistema educatiu inclusiu.

L'equip

L’Equip Psicopedagògic Municipal (EPM) està format per psicòlogues, logopeda, fisioterapeuta i una mestra d’educació especial.

Aquest servei d’atenció i suport psicopedagògic es configura com una peça més de la funció educativa de les llars d’infants municipals de Tarragona amb l’objectiu principal de facilitar el desenvolupament integral dels nens i nenes, donar suport al personal docent i assessorar les famílies dels infants usuaris de les llars.

Funcionament

L'acompanyament de l'Equip Psicopedagògic, tant als equips com a les famílies, s’inicia en el mateix moment de la preinscripció i continua durant tot el procés d’escolarització. També facilita la coordinació entre els diferents equips d’atenció primerenca, des dels CDIAP de zona fins als EAP.

El Servei de Llars d’Infants Municipal compta també amb el recurs d’una sala multisensorial a la Llar El Ninot, destinada principalment a l’atenció d’infants amb necessitats educatives especials.

Segells de reconeixement d'administració oberta