Esteu aquí: Inici Educació Petita infància Llars d'infants Llars d'Infants municipals Notícies 2023 Alumnes del Programa de Formació i Inserció lliuren les creacions fetes durant el curs a la llar d'infants El Ninot

Alumnes del Programa de Formació i Inserció lliuren les creacions fetes durant el curs a la llar d'infants El Ninot

Alumnes del Programa de Formació i Inserció lliuren les creacions fetes durant el curs a la llar d'infants El Ninot

La voluntat de la iniciativa és enfortir la col·laboració entre serveis educatius i donar ús als projectes creats pels estudiants
15/02/2023

Una desena d’alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) de l’Institut Pere Martell han lliurat aquest dimecres les creacions que han confeccionat durant aquest curs en l’especialitat de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques a la llar d’infants municipal El Ninot. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu fomentar la col·laboració entre tots els serveis educatius de la ciutat i, alhora, donar ús a aquells materials que els estudiants creen al llarg del curs.  

En concret, els joves estudiants han lliurat avui un túnel vegetal en el qual la llar d’infants podrà anar plantant plantes al llarg del curs i uns taulers d’anuncis amb rodes en el qual poder penjar les informacions sobre les activitats del centre. Alguns d’aquests taulers d’anuncis mòbils també s’incorporaran a la seu de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).  

Tant el túnel vegetal com els taulers d’anuncis han estat confeccionats pels estudiants que estan participant en el PFI, joves d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). Mitjançant el PFI, l’alumnat rep la formació necessària per reincorporar-se al sistema educatiu i continuar amb estudis de formació professional, o bé, per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora. Es tracta d’un programa gestionat mitjançant un conveni de col·laboració entre del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona. “És una molt bona eina per ajudar i orientar als joves que volen una formació més pràctica amb sortides més específiques cap a un grau mitjà o superior”, ha manifestat el conseller d’Educació, Manel Castaño, que aquest dimecres ha assistit a l’acte de lliurament del material a la llar d’infants El Ninot.  

En el transcurs de l’acte, Castaño ha destacat “el gran valor d’actes com els d’avui, en el qual joves estudiants han explicat i cedit la feina que han fet durant mesos als petits i petites de la ciutat”. “Mitjançant aquestes iniciatives promovem projectes conjunts entre els diferents serveis educatius de la ciutat, afavorint la connexió entre alumnat i professorat de tota la comunitat educativa”, ha subratllat el conseller d’Educació, que també ha assenyalat que “alhora, aquesta iniciativa dona una utilitat social al material d’aprenentatge confeccionat per l’alumnat, és una feina que no queda en un calaix, sinó que serà útil per a l’alumnat i el personal docent”.   

La intenció de l’IMET és donar continuïtat a aquesta iniciativa amb l’objectiu que el material confeccionat per l’alumat del PFI es lliuri a diferents centres de la comunitat educativa de la ciutat.  

Segells de reconeixement d'administració oberta