Esteu aquí: Inici Actualitat Notícies 2015 La Casa d'Oficis de Campclar i la Part Alta formarà trenta joves

La Casa d'Oficis de Campclar i la Part Alta formarà trenta joves

La Casa d'Oficis de Campclar i la Part Alta formarà trenta joves

La formació se centrarà en tres especialitats: atenció sociosanitària a persones dependents, reparació d’habitatges i dinamització d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil
01/12/2015

 

L’Ajuntament de Tarragona inicia el procés de selecció de trenta joves menors de 24 anys que formaran part de la Casa d’Oficis de Campclar i la Part Alta. La iniciativa està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte Treball als Barris, i cofinançada pel Fons Social Europeu.

El projecte començarà el 30 de desembre i constarà de dues fases remunerades de sis mesos cadascuna: una primera etapa de caràcter formatiu i una segona fase de treball.

La primera etapa de cada especialitat formativa consta de 840 hores formatives. Les tres especialitats per al curs 2015-2016 són l'atenció sociosanitària a persones dependents a domicilis, la reparació i manteniment d’habitatges, i la dinamització d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. Rebran deu alumnes en cadascuna d'aquestes especialitats.

És, per tant, una formació professionalitzadora que pretén millorar les possibilitats de trobar feina dels participants. Durant els sis mesos de treball els participants contractats per l’Ajuntament realitzaran tasques de suport segons l’especialitat formativa assolida. Els alumnes d’atenció sociosanitària faran tasques de suport al Servei d’Ajuda al Domicili Municipal, els de reparació i manteniment, reformes bàsiques de pisos i detecció dels problemes de pobresa energètica amb la coordinació de Serveis Socials, i els dinamitzadors d’activitats d’educació faran tasques de suport als casals i tallers d’hàbits saludables i prevenció a les escoles de Tarragona.

 

Requisits

  • Han de tenir entre 16 i 24 anys.
  • Han d’estar inscrits a l’atur com a demandants d’ocupació.
  • Han de tenir un nivell mínim de qualificació assolit (ESO, batxillerat, CFGM o equivalents).

 

A part dels requisits ementats es valorarà el fet que visquin als barris de la Part Alta o Campclar.

 

Tarragona Impulsa seleccionarà 230 joves per altres programes.

Properament Tarragona Impulsa gestionarà més programes destinats a joves que actualment estan pendents de resolució, dos dels quals són programes que ja s’han fet en anys anteriors com Joves per l’Ocupació, Ocupació per a Joves i d'altres que són una nova aposta de la Conselleria. Es preveu que per poder dur a terme tots els projectes Tarragona impulsa cal seleccionar més de 230 joves d’aquí a finals d’any.

"Aposto per aquesta mena de projectes que ajuden a motivar i estimular els joves per a l’aprenentatge aconseguint que el jove augmenti la possibilitat d’inserció i li permeti construir el seu propi itinerari formatiu i qualificador", diu Francesc Roca, conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona.

 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat