Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins TGN Vila Florida TGN Verda

TGN Verda

En aquest espai us convidem a seguir l'estrena de diverses píndoles audiovisuals on tarragonins i tarragonines expliquen experiències al voltant del potencial ecològic i sostenible de la ciutat.

1. Parc Ecohistòric del Pont del Diable

El Parc Ecohistòric del Pont del Diable de Tarragona és un espai mediterrani, un indret de trobada, de contemplació, de gaudi, de reconciliació entre l’entorn urbà i la natura, els barris i la ciutat, la història i el futur.

La finca acull les restes del que va ser un jardí dissenyat i executat per l’il·lustre enginyer tarragoní Rafael Puig i Valls. Tant per la seva proximitat a la ciutat, com per la presència d’un monument d’interès universal com és l’Aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com el Pont del Diable, així com pel caràcter forestal de la finca, sempre ha estat un referent per als ciutadans de Tarragona.

En aquest vídeo, el gerent de Limonium, Eduardo Soler, ens explica per què és un espai tan excepcional.

 

2. Parc Agroecològic de l'Hort de la Sínia

L’Hort de la Sínia és una finca agroecològica situada a tocar de l’Espai Natural de la desembocadura del riu Gaià (Baix Gaià-Camp de Tarragona) i de la platja natural de Tamarit. Fa més de 20 anys que els seus impulsors es dediquen al cultiu, la divulgació, l’educació i la formació en agricultura ecològica, plantes aromàtiques i medicinals i energies renovables i a donar a conèixer hàbits saludables que ens permeten dur una vida sostenible, respectuosa amb l’entorn i amb els ritmes de la natura.

En aquesta segona entrega de la secció TGN Verda, creada amb motiu de la distinció de Tarragona com a Vila Florida, parlem amb Joan Vives dels diversos espais que conté i dels detalls de l'activitat que s'hi du a terme.

Estrena: 21 d'abril, 20 h

 

3. L'Escola Pax: escola verda des de 2009

En aquesta tercera entrega de la secció TGN Verda, parlem amb Eva Masvidal, directora d'una de les escoles verdes més actives de la ciutat, l'Escola Pax.

Ella ens explica quines són les activitats educatives que duen a terme des de 2009 per implementar la consciència ecològica des de i per a tota la comunitat educativa.

Estrena: 28 d'abril, 20 h

 

4. Horts urbans de Tarragona

Els horts urbans ecològics de Tarragona estan situats al barri de Sant Salvador. Són horts que utilitzen els ciutadans i les ciutadanes que ho sol·liciten i que es cultiven i mantenen només amb productes naturals.

En aquesta darrera entrega de la secció TGN Verda, parlem amb Isabel María Gil i Miguel Rodríguez del tractament que s'hi fa i de la satisfacció i el benestar que, malgrat els contratemps que puguin sorgir, comporten per a les persones que en tenen cura. 

Estrena: 5 de maig, 20 h

Segells de reconeixement d'administració oberta