Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Residus i deixalleries Jo REacciono Beneficis

Beneficis

  • L’ús del portaentrepans és una opció fàcil i senzilla per prescindir d’embolcalls d’un sol ús, com el paper d’alumini i el plàstic film.
  • L’obtenció d’alumini suposa una gran despesa energètica, a més de desforestació i contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl.
  • El plàstic, per la seva banda, és un producte molt estès i de fabricació massiva. L’impacte negatiu del plàstic és molt present al nostre entorn: contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl; contaminació de mars i oceans, amb conseqüències nefastes per a les espècies marines, que s’hi enreden o els ingereixen. Aquests plàstics, a través dels corrents marins, s’acumulen en diverses zones formant illes de plàstics. La llum solar, el vent, les onades i la sal marina van degradant aquests plàstics i els transformen en micro- i nanoplàstics. Aquests són ingerits per espècies marines i acaben fent presència a la cadena tròfica.

Per tant, cal emprendre mesures de reducció de residus, sobretot dels derivats plàstics, per tal de cuidar el planeta i evitar l’impacte que suposen en el medi ambient.

Segells de reconeixement d’administració oberta