Als càmpings separem els residus correctament

Tots els càmpings de la nostra ciutat disposen de contenidors per poder separar els residus.

Al punt de contenidors de cada càmping hi trobareu contenidors de diferents colors identificats amb els residus que es poden dipositar a cadascun d’ells.
 

CONTENIDOR GROC PER ALS ENVASOS

En aquest contenidor s’hi poden dipositar els envasos de plàstic, brics (de suc, de llet, de tomàquet...), llaunes de beguda i de conserves, bosses de plàstic (de la compra, de patates, dels glaçons...), embolcalls de plàstic (de gelats, snacks, galetes...), safates de porexpan (de carn, peix, fruita...), ampolles de plàstic (d’aigua i begudes), pots de iogurt, taps de pots de vidre, pots de crema, paper d’alumini, tubs de pasta de dents, pots de sabó i detergent, gots de plàstic, desodorants, aerosols, xarxes de fruita i verdura.

Si separem els envasos, els poden convertir en samarretes, cadires, llandes de bicicleta…


 

CONTENIDOR BLAU PER AL PAPER I EL CARTRÓ

Fulls i bosses de paper, capses de cereals i galetes, rotllos de cartró del paper de cuina i de vàter, oueres de cartró, diaris i revistes, capses de cartró, sobres de paper.

Si separem el paper i el cartró, es converteixen en noves capses de cartró, embalatges, paper higiènic…


 

CONTENIDOR VERD PER AL VIDRE

Ampolles, pots i flascons de vidre sense tap, xapa, ni bossa. Les xapes i els taps metàl·lics i de plàstic van als envasos, i el tap de suro va a l’orgànica.

Els gots, les copes i els plats de vidre van a la resta, ja que el material és diferent.

Si separem el vidre, en poden fer ampolles i pots de vidre nous. El vidre té infinites vides.


 

CONTENIDOR MARRÓ PER A LA MATÈRIA ORGÀNICA

Restes orgàniques de menjar, sense embolcalls: pells de fruita i verdura, ossos de carn, espines de peix, petites restes de plantes, marro del cafè i bossetes d’infusions, taps de suro, paper de cuina, closques d’ou, marisc i fruits secs, escuradents i pals de fusta dels gelats, aliments caducats o menjar malmès sense embolcall.

Si separem la matèria orgànica, es transforma en compost, un adob natural que s’utilitza en agricultura i jardineria com a fertilitzant.

 

CONTENIDOR GRIS PER A LA RESTA

Tot el que no es pot llençar als altres contenidors: burilles de cigarrets, xiclets, plats i tasses de ceràmica, raspalls de dents, xumets, bolquers, compreses i restes d’higiene personal, bastonets de les orelles, tovalloletes humides, maquinetes d’afaitar, mocadors, cotó fluix, fregalls i baietes, draps i roba, excrements i sorra dels animals, restes d’escombrar, inflables i joguines de platja, pilotes, cubells i estris de plàstic, tendals…

El que llencem a la resta no es pot reciclar. En el cas de la ciutat de Tarragona, ho transporten a una incineradora, on tots aquests residus són cremats.


I, sobretot, recorda...

  • És important dipositar els residus al contenidor corresponent. No els barregis: malmets l’esforç dels altres.
  • Separa els aliments malmesos o caducats del seu envàs. L’aliment va al contenidor marró, i l’envàs, si és de plàstic, al groc.
  • La tassa del vàter no és una paperera. Les tovalloletes humides, els bastonets per a les orelles, les compreses, el cotó fluix i els cabells van al contenidor gris.


Ajuda'ns a preservar la salut del planeta!

Més informació a: www.residuonvas.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta