Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2009-2012 El Llorito estrena un nou espai de lleure i oci

El Llorito estrena un nou espai de lleure i oci

El Llorito estrena un nou espai de lleure i oci

Es tracta d’un espai de 7.000 m2 equipat amb dues zones de jocs per a nens de 2 a 6 anys, un rocòdrom i un espai de pícnic amb 25 taules, 10 barbacoes i punts d’aigua, amb accés pavimentat per a persones amb discapacitat.
El Llorito estrena un nou espai de lleure i oci Inauguració de la nova àrea lúdica del Llorito. Foto: Mauri.
25/04/2012

 

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha presentat aquest matí el nou espai de lleure i oci de la muntanya del Llorito, ubicat al costat del santuari. Es tracta d’un espai de 7.000 m2 equipat amb dues zones de jocs per a nens de 2 a 6 anys, un rocòdrom i un espai de pícnic amb 25 taules, 10 barbacoes i punts d’aigua, amb accés pavimentat per a persones amb discapacitat.

El projecte executat per la conselleria de Medi Ambient ha estat finançat pels fons FEDER de la Unió Europea i ha tingut un cost de 298.000 euros. Aquest nou espai de lleure és un dels tres projectes realitzats amb fons europeus i destinats a la preservació de l’entorn natural de l’Anella Verda de la ciutat. La corona verda preserva la costa, des de la punta grossa fins al delta del riu Francolí. En total té 2.427 hectàrees i coincideix, essencialment, amb el sòl no urbanitzable.

El projecte Anella Verda de Tarragona neix amb la finalitat de preservar, potenciar i difondre els valors patrimonials, paisatgístics, ambientals i socials dels espais naturals periurbans, de Ponent a Llevant i des de l’interior fins al litoral, afavorint el manteniment de les seves funcions com a connector biològic, la seva continuïtat amb els espais verds urbans i l’apropament als ciutadans, connectant el centre i la perifèria seguint la línia de l’estratègia definida al Pla d’espais verds aprovat per l’Ajuntament de Tarragona al maig de 2011 i que s’inclou en una de les accions de l’Agenda 21 aprovada al 2008.

El nou espai de lleure del Llorito s’afegeix a l’inventari de camins públics i la senyalització de 75 km d’itineraris i la recuperació del Jardí Romàntic del Pont del Diable que tal i com ha explicat l’Alcalde: “són projectes destinats a posar en valor el nostre ric entorn natural i apropar-lo a la ciutadania facilitant-ne l’accés i creant espais per al lleure i el passeig”.

Més informació a l'apartat d'Espais verds del web.

Segells de reconeixement d’administració oberta