Esteu aquí: Inici Educació Arts i educació Més de 30 anys de projectes artístics

Més de 30 anys de projectes artístics

L’Ajuntament de Tarragona sempre ha apostat decididament per l’educació artística a la ciutat.

Ha estat així com, de mica en mica, ha anat construint una proposta singular caracteritzada, ja des dels seus inicis, per la incorporació de professionals de diferents disciplines creatives (música, plàstica i teatre) a l’àmbit educatiu.

L’objectiu principal n’era proporcionar una formació, tant de professors com d’alumnes, rigorosa, connectada amb l’actualitat artística i amb una vessant pedagògica clara.

El curs 1979/80, es van incorporar a les escoles de la ciutat els especialistes de música adscrits a l’ajuntament, aconseguint fer indispensable l’esmentada matèria. La seva presència va ser continuada fins que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va introduir la música en la formació del professorat.

La tasca realitzada per aquests primers professionals va ser la llavor de l’actual Escola Municipal de Música creada l’any 1994.

Així mateix els especialistes d’art plàstica i teatre, que ja compten amb més de 30 anys de presència a les escoles de la ciutat, utilitzen les tècniques expressives com a recurs educatiu a l’aula des d’una perspectiva didàctica i dinàmica.

Actualment els tres projectes artístics de la ciutat, impulsen activitats pedagògiques amb l’objectiu de potenciar aspectes com ara:

  • la integració social,
  • la participació ciutadana,
  • l’aprenentatge de les diferents tècniques expressives,
  • el suport tècnic-pedagògic als centres escolars i,
  • la realització de projectes artístics comuns.
Segells de reconeixement d'administració oberta