Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2013 Més de 2.119 escolars de Tarragona participen al programa 'Fer salut mola'

Més de 2.119 escolars de Tarragona participen al programa 'Fer salut mola'

Més de 2.119 escolars de Tarragona participen al programa 'Fer salut mola'

Es tracta d'una iniciativa que vol promoure bons hàbits alimentaris i fomentar l'activitat física diària.
Més de 2.119 escolars de Tarragona participen al programa 'Fer salut mola' Moment de la presentació del programa 'Fer salut mola'.
13/02/2013

L’Ajuntament de Tarragona i la Fundación Mapfre han presentat aquesta matí, a l’Escola Tarragona, la quarta edició del programa d’activitats formatives 'Fer salut mola'. Es tracta d’una iniciativa que pretén sensibilitzar més de 2.500 nens entre 6 i 9 anys al voltant de la importància de portar una vida saludable a través d’una alimentació sana i equilibrada i la pràctica de l’activitat física diària.

Al llarg del taller, els estudiants aprendran quins aliments componen la piràmide alimentària i quines quantitats són les més recomanades. A més, també coneixeran quin ha de ser l’esmorzar perfecte per afrontar un dia ple d’activitats i per què és tan important practicar esport de manera constant amb la finalitat de mantenir-se en forma i prevenir l’aparició de malalties com l’obesitat.

El Servei Municipal de Salut Escolar de l’Ajuntament de Tarragona té com a objectiu primordial el promoure i protegir la salut infantil mitjançant activitats de prevenció i promoció dins l’àmbit educatiu.

Els eixos d’actuació fonamentals són:

  • Intervenció directa en la prevenció de problemes de salut concrets i delimitats.
  • Promoció d’estils de vida saludables.
  • Sensibilització i foment de la participació ciutadana envers la promoció de la salut.

 

Dins l’àmbit de promoció de la salut i en aquesta mateixa línia de treball, el curs 2009-2010 es va crear el programa 'Fer salut mola', per donar forma a aquelles actuacions que s’estaven duent a terme a les escoles, destinades a potenciar actituds i hàbits propis d’un comportament saludable entre els infants de 6 a 12 anys.

Es treballa en dues línies diferenciades: una que es basa en l’adquisició de conceptes i que es desenvolupa dins les aules, generalment amb la col·laboració del professorat i una altre més lúdica i experimental per reforçar els coneixements adquirits. Actualment el programa compta pràcticament amb la participació de la totalitat de les escoles de Tarragona.

Dins el programa també s’organitzen tallers específics per a cada cicle a través de jocs que reforçaran els coneixements adquirits. Coneixements relacionats amb la salut bucodental i el raspallat dental a cicle inicial,  l'alimentació saludable o la importància de la dieta mediterrània al Cicle Mitja i els canvis físics i emocionals que es produeixen a la pubertat i la cura del propi cos per als alumnes de 12 anys i del cicle superior de Primària.

El curs passat dins d’aquest programa van participar 27 escoles de Tarragona, amb un total de 2.119 alumnes de tota la primària amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys. Es van treballar dossiers a classe amb el suport del professorat i es van complementar amb un total de 73 tallers per part del Servei Municipal de Salut Escolar.

Cal destacar que en aquests quatre anys i fruit de la col·laboració amb Fundació Mapfre s’ha incorporat un llibre que forma part del material complementari als dossiers del programa 'Fer salut mola' de 1er de primària. Amb aquesta iniciativa, aproximadament 5.000 alumnes compresos entre els 6 i 7 anys d’edat han pogut treballar l’alimentació saludable amb el suport del llibre “S’ha encongit el jersei” de l'Editorial SM.

Dins les activitats programades als centres educatius, el dia 13 de febrer es podrà veure un taller a l’Escola Tarragona a càrrec de Fundació Mapfre que va adreçat als alumnes de 3r i 4t que estan treballant a classe el programa  'Fer salut mola' i que vol reforçar de manera lúdica els coneixements dels alumnes en relació amb la importància de la piràmide de l’alimentació saludable i la dieta mediterrània.

Segells de reconeixement d'administració oberta