Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2013

Notícies 2013

Noticia S'ha publicat la guia de centres docents de la ciutat de Tarragona
En la nova edició es recull l’oferta educativa formal de la ciutat per a tots els ciutadans, des de les llars d’infants a les escoles d’adults.
Noticia Comencen les "Pinzellades Musicals 2013"
Aquest diumenge, 27 de gener, s’inicia la desena edició del cicle de concerts de joves intèrprets del territori, emmarcat dins el projecte “Pinzellades Musicals".
Noticia L'Escola Sant Pere i Sant Pau celebra el Dia Internacional de la Pau i la No-Violència
La comunitat educativa de l'Escola Sant Pere i Sant Pau de Tarragona participà, la tarda de dimecres 31 de gener, en la celebració del Dia Internacional de la Pau i la No-Violència amb una cantada col·lectiva i coreografiada de "El món seria més feliç", versió en català d'una cançó mundialment coneguda arrel de la popularització assolida per una empresa de beguda de cola, d'abast internacional.
Noticia Els propers dies moltes escoles organitzen jornades de portes obertes
Estant proper el període de preinscripció i matriculació als centres escolars pel curs 2013-2014, l’objectiu de la jornada és donar a conèixer a les famílies interessades (normalment pel alumnes de P3, és a dir nascuts l’any 2010 ) les característiques del centre, les seves instal·lacions, el projecte educatiu, etc. i resoldre dubtes sobre els serveis que s’ofereixen.
Noticia Més de 2.119 escolars de Tarragona participen al programa 'Fer salut mola'
Es tracta d'una iniciativa que vol promoure bons hàbits alimentaris i fomentar l'activitat física diària.
Noticia El Consell Municipal d’Infants de Tarragona visita la Llar de Pensionistes i Jubilats Pere Martell.
En el marc de les activitats que desenvolupa el Consell, els seus membres van conèixer de primera mà com s'organitza una llar municipal de pensionistes i jubilats.
Noticia L'Ajuntament crea el Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació
El Consell permetrà treballar periòdicament i de forma conjunta els aspectes rellevants per una Formació Professional adaptada a la realitat local, pel que fa a l’entramat empresarial i el mercat laboral. D’aquesta manera, es milloren les perspectives de futur i d’ocupació dels homes i dones en edat laboral.
Noticia Diumenge 24 de febrer se celebra un nou concert del cicle "Pinzellades Musicals"
El cicle és una iniciativa organitzada per l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Escola de Música, el Conservatori de la Diputació de Tarragona i la Fundació Caixa Tarragona, que vol dinamitzar i potenciar la relació entre els diferents centres d’educació musical de les nostres comarques, i específicament de la ciutat.
Noticia Visita del coordinador de comunicació de Repsol a l'escola Campclar
Josep Bertrán va visitar l'espai dedicat a l'hort i altres plantes de l'escola Campclar. Aquest projecte va guanyar el premi imet d'educació "Josep Vives Ciurana" del curs 2011-2012 en la categoria d'educació infantil segon cicle.
Noticia L'alcalde de Tarragona visita la Llar d’Infants Municipal de Sant Pere i Sant Pau
Durant la trobada va repassar els projectes, espais i activitats de la llar.
Noticia Els alumnes de l'escola Sant Pere i Sant Pau aprenen a familiaritzar-se en les maniobres de primeres cures en casos d'emergència
Els nens i les nenes de 1r i 2n de primària de l'Escola Sant Pere i Sant Pau han participat aquesta setmana en una activitat que organitza el Servei de Salut Escolar que és Suport Vital Bàsic (SVB).
Noticia L’alcalde Ballesteros destaca davant alumnes d'ESO i batxillerat l'impacte positiu que tindran els Jocs Mediterranis 2017
L’alcalde de Tarragona, s’ha reunit amb alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat del col·legi Santa Teresa de Jesús. Els alumnes han tingut l’oportunitat de preguntar a l’alcalde sobre temes que els preocupen com el preu de l’autobús municipal, les zones verdes, els Jocs Mediterranis o l’oferta d’oci nocturn a la ciutat.
Noticia Divendres 22 s'engegà la novena edició de "L'aventura de conversar", un programa radiofònic que implica a 200 alumnes de la ciutat
L’objectiu és reflectir el que pensen els adolescents sobre les drogues i el que opinen els infants sobre els hàbits saludables
Noticia Xerrada informativa de la OME sobre la preinscripció escolar
Es va fer a la seu de l'IMET, i estava dirigida als pares i mares amb fills que han de començar l'escola el curs 2013/2014.
Noticia L’IES Torreforta realitzarà els codis QR de diferents monuments de la ciutat
Aquesta iniciativa és del Taller de Recerca del propi institut, una assignatura voluntària que desenvolupen alumnes entre 1er i 4art ESO i diversos professors del centre.
Noticia Ensenyament oferta 1.547 places escolars per educació infantil i 902 per primer de secundària
Dilluns comença la preinscripció i matriculació Educació Infantil i Primària i ESO
Noticia L’IMET va presentar a Madrid el programa educatiu realitzat per les ciutats agermanades d’Orleans i Tarragona
El Comenius Regio, desenvolupat per ambdues ciutats, ha estat presentat com a exemple de bones pràctiques.
Noticia Diumenge se celebra el III concert del cicle Pinzellades Musicals
El cicle Pinzellades Musicals, és una iniciativa organitzada per l'Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Escola de Música, el Conservatori de la Diputació de Tarragona i la Fundació Caixa Tarragona.
Noticia El passat divendres es va celebrar la fira de la formació professional a la Rambla Nova.
Va comptar amb exposicions i tallers demostratius de les diverses branques professionals impartides al municipi. Diferents instituts d’ESO i moltes famílies s’hi van apropar per conèixer l’oferta educativa.
Noticia El Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona i l'Institut Vidal i Barraquer, col·laboren en un programa d'aprenentatge i serveis
El Pla Educatiu d'Entorn és una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i finançat per l’Ajuntament de Tarragona, que es va iniciar l’any 2005.
Noticia L’Acalde Ballesteros visita l'Institut Sant Pere i Sant Pau
La trobada s’emmarca dins el projecte “L’Alcalde vol parlar amb tu”, organitzat des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, i que es planteja com a objectiu fomentar la implicació dels joves en l’entorn social i comunitari, així com dinamitzar la seva participació efectiva, tot incrementant els canals de comunicació i suport.
Noticia l'IMET organitza la “IV Jornada d'òrgans de participació. Formació professional, ocupació i futur"
Tindrà lloc el proper 12 d'abril a l'Antiga Audiència, i pretén reflexionar sobre les perspectives de futur de la formació professional i l'ocupació des de les noves estratègies de la Unió Europea, informar del paper dels consells de la FP i divulgar la propera constitució del Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació de Tarragona.
Noticia Diumenge 28 d'abril tindrà lloc un nou concert de Pinzellades Musicals
Els joves interprets del territori treuen la música fora de les aules i oferiran un variat repertori de música clàssica, moderna, tradicional i coral.
Noticia Presentada a l'Ajuntament la campanya pel civisme i el conte “Bonavista en verd i lila”
Sota el lema Bonavista casa teva cuida-la!, es pretén sensibilitzar als ciutadans en general i als nens en particular sobre l'impacte negatiu que tenen els actes incívics i la brutícia sobre la imatge i la qualitat de vida del barri i suposen a més una enorme despesa per a les arques públiques.
Noticia Inici del periode de preinscripció de les llars d'infants
A partir del proper dilluns 6 de maig i fins al 17 de maig, estarà obert el termini de presentació de sol·licituds per a llar d’infants. Les famílies amb infants nascuts del 2011 a maig de 2013 poden participar en la preinscripció per a llar d’infants sostingudes amb fons públics.
Noticia L'Ajuntament es congratula per el premi aconseguit per l'Institut Comte de Rius
Ha obtingut el "Premi d'Ensenyament Fundació Cercle d'Economia", dotat amb 25.000 €
Noticia L’Escola de Pràctiques rep la Bandera Europea
Amb motiu dels actes de celebració del Dia d'Europa programats per aquesta setmana i en reconeixement a la qualitat i excel·lents valoracions del programa educatiu Europeu Comenius Regio.
Noticia Dimecres 8 de maig va tenir lloc la sessió plenària del Consell Municipal d'Infants de Tarragona
Els petits consellers van traslladar peticions i inquietuds sobre la ciutat a l’alcalde.
Noticia Més de 400 nens i nenes participen en la celebració del Dia d'Europa a la Rambla Nova
Els alumnes de segon de batxillerat de l’escola Mare de Déu del Carme participen com a representants de Tarragona al concurs “Euroscola”, un concurs impulsat pel Parlament Europeu i que compta amb el suport de l’oficina Europe Direct Tarragona.
Noticia Presentada la segona edició dels premis IMET, "Josep Vives i Ciurana" donats per Repsol
Aquests premis volen fer un reconeixement a la contribució en els àmbits educatius i socioeducatius orientats al foment i millora de la cohesió social, la preservació i sostenibilitat del medi ambient, el coneixement de les tecnologies de la informació i comunicació, la difusió de la llengua catalana, la cultura, les arts i el coneixement del patrimoni històric de la ciutat.
Noticia L'Escola Municipal de Música de Tarragona presenta la seva nova oferta formativa
També estrena una nova imatge comunicativa coincidint amb el vintè aniversari de la seva creació (1994-2014).
Noticia La Jornada "Europa a les Escoles" mostra els projectes europeus de les escoles de Tarragona
Una cinquantena de persones van participar ahir a la jornada “Europa a les escoles” celebrada a l’Institut Municipal d’ Educació de Tarragona. L’objectiu era fer un intercanvi de bones pràctiques entre diferents centres que els darrers cursos han dut a terme projectes educatius europeus.
Noticia La temporada de "Pinzellades Musicals 2013” clou aquest diumenge
Setze centres educatius i 23 agrupacions musicals han format part de la programació d’aquest curs.
Noticia Avui 31 de maig és el Dia Mundial sense Fum
El Consell Municipal d'Infants de Tarragona ho celebra amb la campanya "No fumar a prop de les escoles".
Noticia Pinzellades Menudes 2013
Dimenge 2 de juny, per cinquena vegada, es van celebrar les “Pinzellades menudes”, mostra del treball de sensibilització musical realitzat durant tot el curs, on hi participen els nens i nenes de dos anys de les llars d’infants municipals de Tarragona i les seves famílies.
Noticia El Consell Escolar Municipal de Tarragona acorda els dies de lliure disposició dels centres escolars
La recomanació afecta als centres educatius de la ciutat del nivells educatius no universitaris.
Noticia Celebració del Dia mundial del Medi Ambient
Aquest dimecres 5 de juny, dins el programa d’actes del Dia mundial del Medi Ambient, va alliberar-se una tortuga de riu al Gaià, dins els actes programats amb escolars del municipi.
Noticia Presentada la guia "Comenius"
Vint-i-un estudiants de Tarragona han participat en un projecte internacional.
Noticia Concert del duet "Formiga and Cigale" al pati de l'IMET
El proper divendres 28, s'inicia el cicle de concerts "Aixecant el vol" que portarà com a primers intèrprets a aquest sorprenent duet.
Noticia S'inicia el cicle de concerts "Aixecant el vol" al pati de l'IMET
Ja fa tres estius és va iniciar aquest cicle de concerts de petit format, on s’ofereix una plataforma als joves músics a través de la qual ens fant sentir el seu art.
Noticia VII Mostra de Joves Guitarristes de les Comarques de Tarragona i II de Catalunya.
Aquest divendres dia 14 de juny a les 19h a l'auditori de Fundació Catalunya-La Pedrera es celebrarà el concert de cloenda .
Noticia Cloenda activitats del CMIT curs 2012-2013
Els petits consellers i consellers van gaudir d'una jornada al Port de Tarragona
Noticia Cloenda de l'activitat "Lliga el conte i passa'l"
Aquesta activitat forma part del pla d’actuacions que aquest curs s'han desenvolupat en el Pla Educatiu d’Entorn de Tarragona.
Noticia Més de 7.000 alumnes participen als programes musicals i artístics de les escoles municipals
El Conseller Joan Sanahujes ha fet un balanç de les activitats desenvolupades en els darrers 33 anys.
Noticia L'Ajuntament presenta el programa "Mobipro-EU"
"Pràctiques i oportunitats en el mercat laboral alemany"
Noticia Les escoles de la ciutat celebren conjuntament el Dia Escolar de la No-violència i la Pau
Èxit rotund en la celebració conjunta del DENIP i que va tenir lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona el dia 30 de gener
Noticia Divendres 5 de juliol es reprén el cicle de concerts al pati de l'IMET
Aquest concert s'emmarca dins el cicle "Aixecant el vol", on els joves intèrprets del territori tenen l'oportunitat de fer-se sentir.
Noticia Alumnes del CFGS de Realització d’Audiovisuals i Espectacles de l’Institut Pere martell guanyen el Premi Miramar de RTVE.
El documental “Lligats a la mar” ha estat el guanyador de l'última edició dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual a la modalitat de Premi de Televisió organitzat pel Consell Assessor de RTVE a Catalunya.
Noticia El conseller d’Ensenyament, Joan Sanahujes, participa en el segon congrés internacional multidisciplinar de recerca educativa.
Com a representant de l’Ajuntament de Tarragona va destacar la importància de tenir polítiques educatives que recolzin la igualtat d’oportunitats per a tots els alumnes.
Noticia Concert de guitarra amb Marta Piè dins el cicle "Aixecant el Vol"
Divendres 26 de juliol continuen els concerts al pati de l'IMET, en aquesta ocasió es podrà gaudir amb aquesta jove intèrpret tarragonina.
Noticia Concert "Triple Bemoll" al pati de l'IMET
El divendres 19 de juliol, nou concert del cicle "Aixecant el vol" amb la participació dels joves músics: Berta, Georgina i Enric.
Noticia Recepció als representants de l'Institut Pere Martell
L'alcalde Josep Fèlix Ballestreros va rebre una representació d'alumnes i professors de l'Institut Pere Martell amb motiu d'haver obtingut un dels Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual.
Noticia Els centres educatius visiten el nou Teatre Tarragona
L’objectiu és donar a conèixer als escolars el món del teatre i algunes nocions històriques, terminologia i tècniques escenogràfiques.
Noticia El programa Aula de Patrimoni a Tarragona
L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona participa en la convocatòria del programa pedagògic per a escolars de 6è d’Educació Primària i ESO promogut pel “Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España”.
Noticia II Jornada de Ciutat Educadora: “La Smart City, una ciutat eficient i educadora”
En aquesta segona ocasió, l’eix temàtic de la jornada són els recursos tecnològics emprats en les activitats educatives.
Noticia Èxit de participació dels Premis Imet d'Educació "Josep Vives i Ciurana"
Es dupliquen el nombre de centres i de treballs presentats en la segona edició d’aquest certamen.
Noticia Primera reunió del Consell Municipal d'Infants de Tarragona
La primera reunió dels membres del Consell Municipal d'Infants de Tarragona s'ha realitzat a l'IMET amb la presència de la Sra. Carme Crespo, nova consellera d'ensenyament.
Noticia Professors d'Institut de Tarragona I Polònia intercanvien coneixements i projectes de futur
Dins el programa Comenius Regio seran uns dies a la ciutat i intervindran al II Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities.
Noticia Visita de la Consellera Carme Crespo a les llars d’infants de Campclar
La consellera d’ensenyament ha iniciat una ronda de visites als centres escolars de Tarragona.
Noticia L’escola Mediterrani prepara als pares de l’escola per obtenir el graduat.
El projecte de formació de familiars d’alumnes vol que això reverteixi en el rendiment i resultat dels infants.
Noticia Educació per la no violència
El dilluns vinent, 25 de novembre, els centres educatius del municipi realitzaran activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
Noticia Alumnes de l'escola Sant Pere i Sant Pau visiten l'empresa BASF
Els alumnes de 5è de primària de l'Escola Sant Pere i Sant Pau van visitar l'empresa química BASF dintre del programa APQUA de la URV
Noticia Lliurament dels Premis IMET d'Educació "Josep Vives i Ciurana"
L'acte ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament.
Noticia Demà se celebra el primer Consell Municipal d'Infants d'aquest curs
L'òrgan està format per 29 consellers de 5è i de 6è de primària de 6 centres escolars: El Miracle, El Carme, Joan Roig, Cèsar August, Sagrat Cor, Saavedra i Mare de Déu de Carme.
Noticia Els nens i nenes de la ciutat omplen l'Arbre dels Desitjos
Els alumnes de 3r i 4art de primària de diferents escoles hi penjaran els seus desitjos per al 2014.
Noticia Publicat el darrer número de "La veu del Xumet"
La publicació de les Llars d'infants recull experiències educatives adreçades a la petita infància del municipi i les seves famílies.
Noticia L'alcalde visita el Col·legi Sant Domènec de Guzman
Aquesta trobada s'emmarca dins el projecte "L’alcalde vol parlar amb tu", que organitza l’Institut Municipal d’Educació.
Segells de reconeixement d’administració oberta