• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Art i cinema Art Centre d'Art de Tarragona Exposicions

Exposicions

Les mirades de "Retrats. Pep Escoda"

Al Tinglado 2, del 20 de desembre de 2018 fins al 28 de febrer de 2019.

"Pep Escoda. Retrats" és una exposició de 78 retrats, una de les especialitats d’aquest fotògraf tarragoní, juntament amb l’arquitectura i l’interiorisme. Es tracta d’un recorregut pel treball dels seus darrers anys que combina cares conegudes i desconegudes en diferents sèries que mostren la versatilitat de la tasca fotogràfica de Pep Escoda. Així, al Tinglado2 es presenten, entre d’altres, les fotografies realitzades als temporers de la vinya de Cadis, als treballadors d’un taller d’alabastre de Sarral, juntament amb els retrats a nous fotògrafs tarragonins que van formar del projecte Pin i Soler (8 cruïlles) i als vigilants de diferents museus i centres d’art d’arreu del món. Però la sala que captiva més, sens dubte, és la darrera, amb retrats imponents de gairebé 2 m d'alçada que no deixen ningú indiferent.

La mostra ha estat comissariada per Sílvia Omedes i organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, el Centre d’Art i la Fundació Photographic Social Vision i ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i el Port de Tarragona.

[Fotos: Laia Marín - Tarragona Cultura]

Marcel Pey exposa ‘THE BURNING BLADE’ al Tinglado 2

The Burning Blade s’exposa a l’espai expositiu Tinglado 2 del Centre d’Art Tarragona fins al proper 7 d’octubre de 2018. Es tracta d’una mostra on l’artista Marcel Pey fa un pas més enllà en la seva obra, i presenta una selecció de treballs representatius de la seva trajectòria (fotografia, cinema, vídeo) i fa èmfasi en diverses sèries d'obres recents, moltes d’elles inèdites, de fotografia digital sobre paper fotogràfic. S’ha editat un catàleg/llibre d'artista fet expressament per a l’ocasió.

Foto: Laia Marín

L’exposició presenta una selecció de peces que mostren la seva opció més conceptual i estètica amb obra plàstica, instal·lacions amb neons, impressions fotogràfiques amb intervenció de poemes, films i vídeos. Un conjunt d’elements que comuniquen el missatge fosc i crític de l'autor. Els espectadors hi trobaran l’expressió d’una temàtica urbana que planteja temes compromesos: la violència, la tortura, la droga, l’erotisme, la desolació, l’abús de poder. Però també valors humanistes i l’atracció per les utopies.

La comissària de l’exposició, Assumpta Rosés, ha treballat en una proposta que, d'una banda, resumeixi l’essència del projecte Trajectòria i, de l’altra, una mostra que pugui optar a la itinerància dins la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, pel seu format i disseny, de fàcil transport que possibiliti fer-ne difusió arreu del país.

[Fotos: Laia Marín - Tarragona Cultura]

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal