• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Art i cinema Art Centre d'Art de Tarragona Exposicions

Exposicions

“Narratives particulars” Pere Español

Al Tinglado 2 del 28 de març al 5 de maig del 2019

“Narratives particulars” de Pere Español és una exposició que recull les obres més destacades que ha produït l’artista Pere Español entre els anys 2013 i el 2019. L’autor natural de Valls actualment veí de Tarragona, és un autor multidisciplinari que treballa sobre diferents tècniques artístiques, les seves obres van a cavall entre la il·lustració, la pintura i l’escultura, etc. Ha realitzat nombroses exposicions pictòriques tant individuals com col·lectives, també ha participat en instal·lacions per accions dramàtiques i ha elaborat escenografies de teatre.

La temàtica de l’exposició i els grans protagonistes són personatges inquietants que miren d’establir un diàleg amb l’espectador, es pot dividir en dos grans pols, la trama s’enfoca en un relat fictici  i de forma semblant, també incideix en narrativa personal. Per aquest motiu, l’espai expositiu del Tinglado s’ha dividit en tres estances i en sis àmbits per acollir l'obra, dins d'un paràmetre de temps, que comença l'any 2013 i que arriba fins a l’actualitat, veient d’aquesta manera l’evolució de l’obra de Pere Español i com els personatges van canviant amb el pas del temps i la maduració de l’artista.

La mostra ha estat comissariada per Aureli Ruiz dins del projecte “Trajectòria” del Centre d’Art de l’Ajuntament de Tarragona i ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i el Port de Tarragona.

Les mirades de "Retrats. Pep Escoda"

Al Tinglado 2, del 20 de desembre de 2018 fins al 28 de febrer de 2019.

"Pep Escoda. Retrats" és una exposició de 78 retrats, una de les especialitats d’aquest fotògraf tarragoní, juntament amb l’arquitectura i l’interiorisme. Es tracta d’un recorregut pel treball dels seus darrers anys que combina cares conegudes i desconegudes en diferents sèries que mostren la versatilitat de la tasca fotogràfica de Pep Escoda. Així, al Tinglado2 es presenten, entre d’altres, les fotografies realitzades als temporers de la vinya de Cadis, als treballadors d’un taller d’alabastre de Sarral, juntament amb els retrats a nous fotògrafs tarragonins que van formar del projecte Pin i Soler (8 cruïlles) i als vigilants de diferents museus i centres d’art d’arreu del món. Però la sala que captiva més, sens dubte, és la darrera, amb retrats imponents de gairebé 2 m d'alçada que no deixen ningú indiferent.

La mostra ha estat comissariada per Sílvia Omedes i organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, el Centre d’Art i la Fundació Photographic Social Vision i ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i el Port de Tarragona.

[Fotos: Laia Marín - Tarragona Cultura]

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal