Esteu aquí: Inici Cultura i festes Art i cinema Centre d'Art Tarragona Exposicions "Miguel de Cervantes o el deseo de vivir", del fotògraf José Manuel Navia

"Miguel de Cervantes o el deseo de vivir", del fotògraf José Manuel Navia

Al Tinglado 2, fins al 5 d'agost de 2018

El Centre d'Art de Tarragona acull al Tinglado 2 fins al 5 d'agost de 2018 l'exposició "Miguel de Cervantes o el desig de viure", organitzada conjuntament per Acción Cultural Española (AC/E), l'Institut Cervantes i l'Ajuntament de Tarragona, en el marc del Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

El projecte, concebut i realitzat pel fotògraf José Manuel Navia, es planteja, mitjançant mig centenar de fotografies, com un recorregut visual pels llocs i camins pels quals va transitar Miguel de Cervantes al llarg de la seva vida, una vida incerta que també es reflecteix, en part, a la seva obra.

Navia parteix de l'acte de fotografiar, d'una manera subjectiva i evocadora, els principals indrets relacionats amb l'itinerari vital de Cervantes. D'aquesta manera, el resultat no és una altra col·lecció d'imatges de diferents llocs, sinó una sèrie fotogràfica que conforma la mirada personal d'un viatge que vol fer seu el territori de Cervantes, tant literari com real, a través de la imatge.

Les imatges que componen l'exposició estan acompanyades de textos i citacions literàries lligats tant a la vida de l'escriptor com a les seves obres. Alcalà d'Henares, Valladolid, Madrid, Nàpols, Sicília, Lepant, Tunísia, Argel, Oran, Lisboa, Esquivias, Toledo, Ciudad Real, la Manxa, Andalusia o Barcelona són alguns dels llocs que formen part de l'itinerari vital de Miguel de Cervantes.

"Per a aquest treball he volgut fotografiar els mateixos escenaris on Miguel de Cervantes (tantes vegades eclipsat per la seva pròpia creació, Don Quixot) va gastar els seus dies i on va somiar molts dels seus personatges; camins i llocs que abasten bona part de la Península Ibèrica i part del món mediterrani: Itàlia, Grècia, Tunísia, Argèlia..., sempre atent a la gent humil i a les rutes allunyades dels centres de poder. De Cervantes bé es podria dir el mateix que va posar a la boca d'un dels seus personatges, el Llicenciat Vidriera: 'Yo no sou bueno para palacio, porque tengo vergüenza y no sé lisonjear'", explica l'autor.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta