Esteu aquí: Inici Cultura i festes Art i cinema Centre d'Art Tarragona Exposicions #IamAbleProject

#IamAbleProject

A Casa Canals, del 13 de novembre al 28 de febrer de 2021

«I am able» és un projecte artístic i documental que vol incidir en l'imaginari col·lectiu sobre el paper que les persones amb «discapacitat» poden jugar en aquest món complex, difícil i molt competitiu, on malauradament, hi ha un alt risc per a aquells que no són capaços de viatjar a alta velocitat, fins al punt que poden quedar desplaçats, ignorats, oblidats.

Un projecte obert, multidisci­plinari i participatiu, que es construeix al voltant de l’experiència vital i complexa d’en Quim, un noi de 20 anys amb Síndrome de Down i amb un 66% de disca­pacitat reconeguda pel Servei Català de la Salut.

A través de vídeo, fotografia i text en Quim ens parla de la seva experiència de vida, dels seus neguits, de les seves frustracions, de les seves il·lusions. Aquest és un viatge pel vast paisatge mental d’en Quim, un paisatge pel de llums i d’ombres que ens par­la d’amor, d’amistat, de pors, de sexe, de felicitat i de mort.

«I am able» és una mirada directa, sense entre­bancs, sense trucs, sobre la mirada «capaç», singular i reflexiva que en Quim té sobre la rea­litat, sobre la vida. Una mirada que ens pot pro­vocar quelcom inesperat: qui sap si ens pot obrir els ulls a un món desconegut.

Un cant directe a la vida i a l’optimisme, sense estri­dències ni ensucraments.

Comissariat: Jesús Vilamajó

 

Exposició subvencionada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Segells de reconeixement d’administració oberta