Esteu aquí: Inici Cultura i festes Art i cinema Centre d'Art Tarragona Exposicions Talent latent 2020 de SCAN Review

Talent latent 2020 de SCAN Review

A Casa Canals, del 7 de novembre al 28 de febrer de 2021

Enguany se celebra la dotzena edició del Festival de fotografia SCAN i per aquest motiu el Centre d’Art de Tarragona organitza l’exposició col·lectiva Talent Latent en una edició especial i commemorativa anomenada SCAN Review. Es podrà gaudir de les obres dels joves autors triats d’entre els fotògrafs participants en el Full Contact (l’espai que posa en contacte creadors emergents i agents del món de l’art) de totes les anteriors edicions de l’SCAN. Per als creadors és una oportunitat d’or per materialitzar els seus projectes, però per a la ciutadania representa una oferta cultural important, pel que té d’agosarada, innovadora, fresca i enriquidora.

Talent Latent marca la tendència de la fotografia contemporània que s’interrelaciona amb altres elements artístics. Avui, la fotografia ja no és només un sistema subtractiu, com s’entenia, en línies generals, a mitjans del segle passat. Des de ja fa temps, discorre entre captar imatges, que s’agafen i es prenen, i un sistema més additiu, com la pintura, en què els artistes omplen amb el seu art una tela en blanc.

En aquest context, els joves que participen en aquesta edició ens oferiran expressions artístiques sobre la base d’allò que han pres de la realitat, i que seran tractades i exposades segons el seu talent i la seva sensibilitat. Una immillorable oportunitat per gaudir d’aquesta manifestació cultural que ens interpel·la, ens provoca i ens fa còmplices del que veiem.

Talent Latent és l’essència del Festival Internacional de Fotografia SCAN

SCAN, que vol connectar amb la realitat d’una època incerta, globalitzada i híper cultural, es proposa exercir una vegada més i sense defallir, en aquest any 2020 tan estrany, el seu paper en el terreny de l’activisme cultural i artístic, proposant una visió panoràmica sobre la fotogràfica actual. Així, aquest SCAN esdevé un espai plural i heterogeni que reflecteixi tant l’esperit artístic dels joves fotògrafs i fotògrafes com les seves inquietuds socials, polítiques o culturals.

Talent Latent 2020 és un viatge a la creació fotogràfica contemporània, on els i les artistes han teixit llaços sòlids amb el que és real i el que és virtual, creant imatges que revelen espais ficticis o mentals que, en definitiva, ens ajuden a comprendre la societat on ens ha tocat viure.

Comissaris: Chantal Grande i Jesús Vilamajó

Horaris:
De dimarts a dissabtes, de 10 a 18.30 h
Diumenges i festius, de 10 a 14.30 h
Dilluns, tancat
Accés: L’entrada és gratuïta

 

Exposició subvencionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Segells de reconeixement d’administració oberta