Esteu aquí: Inici Cultura Arts visuals Centre d'Art Tarragona Exposicions "Sentir veus", una jornada d’activitats amb artistes al territori de Tarragona

"Sentir veus", una jornada d’activitats amb artistes al territori de Tarragona

Sentir veus és una jornada d’activitats amb artistes locals i d’arreu que tindrà lloc el dissabte 17 d’abril en format d’itinerari per diferents indrets del territori de Tarragona. Ens guiaran dos artistes locals, encarregats de dissenyar la ruta i contextualitzar-nos en les particularitats del territori. Al llarg el recorregut les artistes convidades duran a terme les seves propostes artístiques, performances i instal·lacions que posen l’èmfasi en la relació amb el lloc per mitjà de la veu i que estan basades en el so, l’escolta i el territori.

Sentir veus vol fer de la veu la forma de relacionar-nos amb un lloc i de ‘sentir’ un territori, per això es pregunta: Podem pensar en veus que no emanen d’un cos present, únic ni individual? Podem pensar en una veu col·lectiva o múltiple? Podem pensar en la veu com un material? Proposem “sentir” els elements que ens envolten, també les veus no humanes ni individuals. Busquem un sentir descentralitzat que ens permeti canviar l’experiència i, en conseqüència, la percepció del món on vivim.

El resultat de la jornada d’activitats serà registrat en àudio i es retransmetrà en format podcast a la web del projecte quasi veu el dia 12 de Maig, acompanyat d’un text d’Alba Mayol. Tot plegat vol ser mostra del procés de treball artístic i d’investigació que han dut a terme l’equip d’artistes i agents locals.

Sentir veus és la proposta de la comissària Caterina Almirall per al Centre d’Art de Tarragona que s’emmarca en el projecte quasi veu, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya organitzada en el context que la crisi de la COVID-19 ha generat en el sector cultural. El projecte neix amb la voluntat de ser una plataforma de reflexió i de debat que es desplega tant en línia com presencialment. Aglutina pràctiques artístiques, d’investigació i de mediació, incorporant el diàleg amb agents d’altres àmbits i de diferents punts del territori.

El motor del quasi veu és un equip de recerca i tasques curatorials format per: Caterina Almirall, Joan Burdeus, Fito Conesa, Anna Dot, Òscar Holloway, Alexandra Laudo i Andrea Valdés. Formen també part de l'equip, com a col·laboradors regulars: Xavi Rodríguez Martín, responsable de l'edició i la producció sonora; Priscila Clementti, dissenyadora de la imatge gràfica, Emiliana Larraguíbel, responsable de la comunicació del projecte a les xarxes socials, i Ester Martínez, coordinadora del projecte.

Es desplega en tres formats: un programa de ràdio en forma de podcasts, intervencions artístiques presencials a cada Centre d’Art i una plataforma web. També compta amb un projecte de mediació. Tindrà lloc entre els mesos d’abril i juny de 2021 en els vuit centres que conformen la xarxa: Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, a Amposta; CA Tarragona Centre d’Art, a Tarragona; Centre d’Art la Panera, a Lleida; Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona; Centre d’Art Tecla Sala, a l’Hospitalet de Llobregat; ACVic Centre d’Arts Contemporànies, a Vic; Mataró Art Contemporani (M|A|C), a Mataró, i Bòlit Centre d’Art Contemporani, a Girona.

A cura de: Caterina Almirall

Artistes participants: Eulàlia García Valls, Alba Mayol, Quim Packard, Anastasia Papaeleftheriadou, Ariadna Parreu, Laia Ventayol, Marc Vives.

Organitzat per:

  • Centre d’Art de Tarragona
  • Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya
  • Departament de Cultura de la Generalitat 

Hi col·labora: Hangar

 

Podcasts

Segells de reconeixement d'administració oberta