Esteu aquí: Inici Cultura i festes Art i cinema Centre d'Art Tarragona Exposicions "Cos social", de Joan Morey

"Cos social", de Joan Morey

La intervenció artística es va poder veure al Tinglado 2 de gener a març de 2018 i va inaugurar el Centre d'Art

L’exposició "Cos Social [Lliçó d’anatomia]" de Joan Morey es va poder veure al Centre d’Art de Tarragona a l’espai del Tinglado 2 del 19 de gener fins al 16 de març de 2018.

"Cos Social" va ser la proposta guanyadora de la 3a edició del Premi de Videocreació, una coproducció entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona.

El projecte, concebut com una videoperformance, examinava la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística.

Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactiva les lliçons d’anatomia en la pintura barroca. L’espai triat per la recreació d’aquesta lliçó d’anatomia va ser l’amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, gravada a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una de les sales dedicades a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa.

La mostra, amb caràcter itinerant, es pot veure a la resta de centres d’art que formen part de la Xarxa de Centres d’Art de Catalunya.

 

Imatge de la inauguració (Foto:MAURI)
Segells de reconeixement d’administració oberta