Esteu aquí: Inici Educació Èxit educatiu Pla Educatiu d'Entorn Tarragona Foment de la llengua catalana

Foment de la llengua catalana

Per promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social, el Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona compta amb dos projectes:

Lliga el conte i passa’l

És un projecte de treball en xarxa entre diferents centres educatius i la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer per impulsar el gust per la lectura de l'alumnat de les Llars d'Infant, d'Ed. infantil i Cicle inicial d'Ed. primària. Cada any, es tria un llibre il·lustrat, en base aquest, la Biblioteca Pepita Ferrer realitza unes sessions d’animació a la lectura i, en finalizar el curs, es realitza una festa de cloenda amb l'alumnat participant i les seves famílies.

Grups de Treball de Lectura i Entorn, Música i Entorn (zona ponent), I Biblioteca i entorn

Grups de treball formats pel professorat dels centres educatius de primària i secundària on, anualment, es treballa sobre una temàtica concreta. Aquest equip de professionals realitza un treball en xarxa amb el teixit associatiu i educatiu del seu entorn per acabar generant un projecte cooperatiu. Tradicionalment, aquests grups de treball organitzen i gestionen els següents esdeveniments:

  • Certamen literari infantil i juvenil Olga Xirinacs  
  • Certamen de poesia infantil i juvenil Olga Xirinacs 
  • Dia mundial de la Poesia
  • Sant Jordi a Ponent
  • Concert de Nadales
Segells de reconeixement d'administració oberta